07 Ekim 2017 14:05

Camda direniş sürüyor dayanışma büyüyor

Şişecam’a bağlı Kırklareli Paşabahçe cam fabrikasında işten atılan işçilerin yaptığı yürüyüşe başta eşleri olmak üzere birçok kesim destek verdi.

Paylaş

Şişecam’a bağlı Kırklareli Paşabahçe cam fabrikasında fırın kapatma gerekçesiyle aralarında 15-20 senelik işçilerin de bulunduğu 200’e yakın işçinin işten atılması sonucu başlatılan mücadele devam ediyor. Bugün yürüyüş yapan cam işçilerine başta eşleri olmak üzere birçok kesim katılarak destek verdi.

İşe geri dönebilmek için direnen cam işçileri dün saat 15.00 sıralarında Kristal-İş Trakya Şube Başkanı Ufuk Yaratan’la bir toplantı yaptı. İşçilerin verdiği bilgiye göre gergin geçen toplantıda, Şube Başkanı Ufuk Yaratan, ‘Çok yakında sevindirici haberler alacağız’ diyerek işçilerden direnişe son vermelerini istedi. Buna karşı çıkan işçiler, “Şalter inecek, bu iş bitecek” sloganlarıyla sendika binasından çıktı.

Bir süre sonra cam işçilerinin eşleri de direniş çadırına geldi. Daha sonra ise Kristal-İş Şube Başkanı Ufuk Yaratan şube binasından çıkarak, “Sonuna kadar sizinleyim” diyerek işçilerin yanına geldi. Bu sırada Eğitim Sen Kırkareli Şube üyesi eğitim emekçileri de işçilere dayanışma ziyaretinde bulundu. Daha sonra cam işçileri, “İşimizi geri istiyoruz” pankartı arkasında sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Kadınların önde yer aldığı yürüyüş, şehir içinde sloganlarla bir tur atarak, direniş çadırında son buldu. Yürüyüşe, siyasi partiler, cam işçileri, eğitim emekçileri de katılarak destek verdi. Yol boyunca halk, alkışlarla işçilere destek oldu. (Lüleburgaz/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Antalya Dayanışma Akademisinin ilk dersi evrim oldu

SONRAKİ HABER

Özge Kandemir Kadıköy’de anıldı: Bir yıl geçti, adalet yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...