07 Ekim 2017 02:33

Adnan Özyalçıner yazdı: Sennur Sezer 74 Yaşında

Yazar Adnan Özyalçıner, 2 yıl önce bugün kaybettiğimiz hayat arkadaşı Şair Sennur Sezer'e yazdı...

Paylaş

Adnan ÖZYALÇINER

Biliyorsunuz Haziran’da 74 yaşına bastın. Oradaydık. Zincirlikuyu’da, yanında. Hepimiz. Sabah erkenden. Oğlun, kızın, torunun, ben. Sonra o çok sevdiğin, onların da seni sevdiği arkadaşların, dostların, yoldaşların, omuzdaşların, “kızlarım, oğullarım” dediğin herkes.

Bendim sana ilk seslenen. “Ağrımasa bilir miydim/Yüreğimin yerini?​” demiştin ya, o iki dizeni andım. Ardından:

“Bugün kentler kuşatılıp yerle bir edilirken, insanlar ölürken, hele çocuklarla, kadınlar öldürülürken öyle çok ağrıtıyorlar ki yüreğimizi” dedim.

“Her gün, her saat, her dakika yüreğimizin yerini daha da kanatarak bize bildiriyorlar” dedim. “Ağrımasa bilir miydim/Yüreğimin yerini?​” diye yinelediğin/vurguladığın Yankı şiirini bitamam okuyarak bitirdim sözlerini. 

Benden sonra Cavit Nacitarhan konuştu, Metin İlgün konuştu seninle. Küçük bahçeni süsleyen yeşilliklerin içinde açmış renk renk süs bitkilerinin arasından bir anten gibi dikelip yükselmiş, havayı titreten bir karahindibağ otunun telleşmiş kuru uzantılarını –duyargalarını mı desem- görünce bizi, hiçbir sözcüğü kaçırmadan, dinlediğini, kim bilir belki de bir biçimde düpedüz izlediğini anladım. Biliyorsun şimdi 74 yaşındasın. Kutlu olsun!

Ertesi gün “Adnan bak!” diyerek ıhlamur kokulu bir sabaha uyandırdın beni. Yataktan fırlayarak seni evin içinde aradım. Yoktun. Hemen pencereleri açtım. Kapıyı da. Ortalık büsbütün ıhlamur koktu. Ben evin içinde gezinip durdum. Düğme dairenin kapısında dikilerek apartmanın derinliklerine doğru miyavlayıp durdu. Uzun süre pencereler de, kapı da açık kaldı, gelirsin diye.

SENNUR SEZER KİMDİR?

ÖNCEKİ HABER

Tekel işçisi: Sennur Sezer, Cibali’yi benden güzel anlatırdı

SONRAKİ HABER

Sennur Sezer’in kadınları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...