Görüntülerle şiirin ve umudun yorulmaz iğnesi Sennur Sezer

Şiirin ve direncin usta kalemlerinden Sennur Sezer'in kendi anlatımıyla yaşamından kesitler, kendi sesinden şiirler... Özlemle anıyoruz.

06 Ekim 2017 20:02
Son Güncellenme Tarihi: 12 Haziran 2019 10:06
Paylaş

12 Haziran 1943'te Eskişehir'de doğan Sennur Sezer, 1959’da İstanbul Kız Lisesi’nin ikinci sınıfından ayrıldıktan sonra Taşkızak Tersanesi’nde çalışmaya başladı. 1965 yılında Varlık Yayınları düzelticiliğine geçti. 1967 yılında Adnan Özyalçıner ile evlendi. 1982 yılına kadar çeşitli yayınevlerinde ve ansiklopedilerde düzelticilik, metin yazarlığı yaptı.

Başta Evrensel Gazetesi ve Evrensel Kültür olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazıları yayınlanan Sezer'in yayınlanmış çok sayıda kitabı var.

Evrensel Basım Yayın tarafından yayınlanan ‘Şiirin Ve Umudun Yorulmaz İğnesi, Sennur Sezer’ isimli kitapta  şöyle yazıyordu: “Rivayet edilir ki, Mevlana, Yunus Emre için, ‘Geçtiğim bütün yollar boyunca, önüm sıra o Türkmen kocasının ayak izlerini gördüm’ demiş. Hangi işi yaparsa yapsın kişi, hangi hünerin erbabı olursa olsun, ressam, tiyatrocu, sinemacı, şair, romancı ya da kalaycı, makinist, çömlekçi, terzi, ana ya da baba, Sennur'dan öğreneceği bir şey vardır.”

Sennur Sezer, 7 Ekim 2015’te İstanbul’da eşi Adnan Özyalçıner’le yaşadığı evde hayata gözlerini yumdu.

  • Şair Yazar Sennur Sezer, kanser tedavisi gören Şair Adnan Yücel’le ölümünden birkaç ay önce dayanışma amacıyla Emek Partisi’nin düzenlediği etkinlikte ‘Kenger’ şiirini okumuştu.

  • 21 Eylül 2015’te Bursa Nilüfer Belediyesi’nin Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katılan Sennur Sezer, farklı etnik gruplardan tüm kadınlar adına, ‘Savaş istemiyoruz’ demişti. Ömrü boyunca savaşların patronların çıkarına olduğunu vurgulayan Sezer, son nefesinde de emekçileri barış mücadelesine çağırmıştı.

  • 21 Eylül 2015’te Dünya Barış Günü etkinliğine katılan Sennur Sezer, dinleyicilere ‘Yazıt’ şiirini okumuştu.

  • 21 Eylül 2015’te Dünya Barış Günü etkinliğine katılan Sennur Sezer, Cigerxwin’un ‘Savaş istemiyoruz’ şiirini seslendirmişti. 

SENNUR SEZER KİMDİR? 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar'da

SONRAKİ HABER

Ankara'da otomobilde silahlı saldırıya uğrayan çift öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...