05 Ekim 2017 16:41

Melih Gökçek, Beştepe'de Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe'de Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile görüştü.

Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Beştepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı Saray'ında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldi. İkili arasındaki kritik görüşme saat 22.50 civarında sona erdi. Melih Gökçek görüşmenin arından Beştepe'den ayrıldı. Gökçek görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum." dedi.

Erdoğan, daha önce Gökçek'in istifası iddiaları hakkında sorulan sorulara “Şu an böyle bir şey yok ama ileride olmayacağı anlamına gelmez” cevabını vermişti.

Erdoğan ayrıca, İran dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlamış, "Bizim siyasi partimiz, aynı zamanda bir davadır. Bu davaya inanmış olanlar, bu davaya gönül vermiş olanlar, gerektiğinde genel merkeze gelir istifasını teklif eder, ondan sonra da bir başka arkadaşla yola devam edilebilir. Zaten istifa eden de, partiden istifa amacıyla değil, bulunduğu makamı boşaltmak için o tür bir adım atar. Bir makama getirilirken her şey iyi güzel, ama benim metal yorgunluğu olarak dediğim durumlarda makamı boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor? Kaldı ki istifa ya da görevden ayrılma, bu davada bir sorun olarak görülmemelidir. Nitekim, bir çok arkadaşımız daha önce bir çok görevlerini bırakmışlar, sonra başka görevler almışlardır. Ama dava olarak görmez de, hasbi değil hesabi davranırsan; ‘Benim şanım var şerefim var’ dersen, kusura bakma ama partinin şerefi herkesin şerefinin şanının çok daha önündedir" ifadelerini kullanmıştı.

SELVİ: MAKUL SÜREDE İSTİFA İSTENECEK

Öte yandan Gökçek-Erdoğan görüşmesi sürerken hükümete yakınlığıyla bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CNN Türk canlı yayınında “İstifa süreci başladı. Erdoğan’ın Gökçek’le görüşerek birlikte yol almaları çok önemli bir durum. Bu görüşmeden sonra Gökçek’in makul sürede istifa edeceğini düşünüyorum” yorumunda bulundu.

GÖKÇEK: KÜLLİYE'NİN KARŞISINA YAPILACAK MÜZE İLE İLGİLİ PROJENİN DETAYLARINI SUNDUM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'deki görüşmesinin ardından Twitter profili üzerinden açıklama yaptı.

Gökçek, attığı tweetlerde şu ifadeleri kullandı;

"Dün gece sayın Cumhurbaşkanımdan randevu talep etmiştim. Bu gece görüştük. Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye'nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum. Ayrıca Büyükşehir'in devam eden projeleri konusunda çeşitli bilgiler verdi. Kamuoyunun bilgisine..."

ABDULKADİR SELVİ CANLI YAYINDA TROLLENDİ

Melih Gökçek'in açıklamasını CNN Türk canlı yayınında okumaya çalışan Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, sahte bir Melih Gökçek hesabının attığı “Ay sonunda istifamı sunacağım" açıklamasını okudu. Sunucunun da buna inanması üzerine programda ortalık karıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim katliamında ölenler Ankara'da anıldı

SONRAKİ HABER

Hakikatin Gücü belgeselinin galası yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...