27 Eylül 2017 03:54

Topbaş'tan sonra 'istifa' sırası Melih Gökçek'te mi?

AKP'de Kadir Topbaş'tan sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de gönderilmesinin gündemde olduğuna dair işaretler artıyor.

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın istifasını açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Twitter hesabından yayınladığı mesaja, AKP'li İBB ve Beykoz Belediyesi Meclis Üyesi Muharrem Kaşıtoğlu’ndan imalı bir yanıt geldi.

Hürriyet'in haberine göre Topbaş’ın veto ettiği beş imar dosyasına ‘kabul’ oyu kullanan Muharrem Kaşıtoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Melih Gökçek Başkanım. Yaklaşık 100 yıl süren hizmet sevdanıza teşekkür eder, sivil hayatınızda başarılar dilerim, demek için sabırsızlanıyorum.”

Melih Gökçek, Twitter mesajında, Topbaş’la ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: “İstanbul hayatıydı... İstanbul’un her yerinde hizmeti var... İstifa kendi takdiri, Türkiye seni hayırla yad edecektir. Yol arkadaşımız.”

'GÖKÇEK SAĞLIK SEBEBİYLE İSTİFA EDECEK'

Öte yandan Topbaş'tan sonra 10'a yakın belediye başkanının daha değiştirileceği öne sürülürken adı listenin üst sıralarında yer alan Gökçek için "Sağlık gerekçesiyle istifa edecek" iddiası geldi.

Aydınlık Yazarı Sabahattin Önkibar, bugünkü yazısında konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Yakından biliyorum. Erdoğan aslında Gökçek’ten hazzetmezdi ki AKP’yi kurduğunda Melih Bey’i icraatları bağlamında eleştirirdi.

Ne var ki seçimlerde yaptırdığı anketlerden hareketle onu feda edemedi.

Peki bugün mü?

Gökçek artık Erdoğan için bitmiştir. Zira referandum sonucu ortadadır.

Tayyip bey sadece Melih Gökçek’i değil, ATO Başkanlığı'na gelmesini engellediği Osman Gökçek’i de istemiyor.

Doğruluğu kuşkusuz tartışılır lakin kulisteki iddialara göre Gökçek’e “Sağlığını gerekçe yap ve çekil” denilecekmiş!" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan'da kadınların araba sürme yasağı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

ABD'den Erdoğan'ın 'Yiyecek bulamayacaklar' sözüne yorum yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa