01 Ekim 2017 11:07

Erdoğan’ın ‘Gel, çalış’ dediği 3. havalimanı ölüm pisti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'işçi bulunamıyor' dediği 3. havalimanı inşaatı, iş cinayetleriyle gündemde.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İşçi bulanamıyor, Uzak Doğu’dan işçi getiriliyor” diye bahsettiği ve vatandaşları çalışmaya çağırdığı 3. havalimanı inşaatı, iş cinayetleriyle gündemde.

Erzurum’da partisinin genişletilmiş il divan toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada, “İstanbul’da üçüncü havalimanı yapılıyor. Bilir misiniz bu havalimanına işçi bulunamıyor. İşsizim diyor hadi iş buyur gel. Bulunmadığı için de Uzak Doğu’dan işçi getiriliyor. Buradan sesleniyorum, Uzak Doğu'dan işçi getiriliyor. Niye? İnsanımızda iş beğenmeme hastalığı var. İş var ama işçi yok” diye konuştu.

Ancak Erdoğan’ın bu çağrıyla vatandaşları çalışmaya çağırdığı 3. havalimanı, doğaya verdiği zararla adını duyurmasıyla beraber sık yaşanan iş cinayetleriyle de adını duyuruyor. Kamyonların altında kalan, iskelelerden düşen, üzerine inşaat malzemeleri düşen işçiler, alınmayan önlemlerin ve aşırı kâr hırsının kurbanı oluyor.

Temellerinin 7 Haziran 2014’te atılmaya başladığı tarihten basına yansıyan iş cinayetlerinin yanında, havalimanı inşaatında çalışan işçiler, pek çok ölümün de hasıraltı edildiği ve kamuoyundan gizlendiğini söylüyor. İşçiler, çok sayıda taşeron firma olduğu için ölümlerin tespitinin zor olduğunu, gerçek sayının çok daha fazla olduğunu belirtiyor. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

2 bin 100 hasta karaciğer nakli bekliyor

SONRAKİ HABER

Lice'de Medeni Yıldırım Parkı'nın ismi de değiştirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa