28 Eylül 2017 10:01

İzmir 4. RES Sempozyumu başladı

İzmir'de 3 gün sürecek 4. Rüzgar Enerjisi Sempozyumu ve Sergisi başladı. Etkinlik EMO ve MMO tarafından düzenleniyor.

Paylaş

İzmir 4. Rüzgar Enerjisi Sempozyumu ve Sergisi başladı. 3 gün sürecek sempozyumda bu yıl ağırlıklı olarak "Rüzgar Enerjisi yerli üretim ve yan sanayi" konusu tartışılacak. EMO ve MMO tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen sempozyumda odalar, şirketler, üniversitelerden akademisyenler varken RES'lerin zararlarına karşı direnen kesimlerden hiçbir sunumun olmaması dikkat çekti.

SERGİ DE VAR

Tepekule Kongre ve Sergi merkezinde yapılan sempozyumun açılışında konuşan MMO İzmir Şube Başkanı Güniz Gacaner Ermin sempozyum boyunca rüzgar enerjisinin teknik yönleri, ekonomik ve sosyal boyutlarının tartışılacağını dile getirdi. Türkiye'nin ciddi boyutlarda yenilenebilir enerji potansiyeli olduğunu ifade eden Ermin, bu potansiyelin kullanımının enerjide dışa bağımlılık, verimlilik ve istihdam açısından ülkeye katkısı olacağını ileri sürdü. Ermin, Rüzgar Enerji sergisine ise 19 firmanın katılım sağladığını aktarırken, KMO Yönetim Kurulu'nun görevden alınmasını kınadıklarını söyledi.

'KAMU YARARLI RES'!

EMO Genel Başkanı Mahir Ulutaş ise Türkiye'nin 48 bin MW olan rüzgar potansiyelinin henüz 6 bin MW'ını değerlendirildiğini aktarırken, bu potansiyelin çevreye, doğaya, tarıma ve kültüre zarar vermeden değerlendirilebileceğini ileri sürdü. Ulutaş "kamu yararlı RES" potansiyelinden bahsederken bunun nasıl olacağı konusuna ise açıklık getirmedi. Ulutaş ve daha sonra konuşan TMMOB Yönetim kurulu üyesi Cengiz Göltaş da AKP'nin TMMOB üzerinde artan baskısına ve Kimya Mühendisleri Odası'nın yönetiminin görevden alınmasına dikkat çektiler.

TMMOB NEDEN AKP'NİN HEDEFİNDE?

Göltaş, TMMOB'nin 11 odasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığının baskısı altında bulunduğunu, bunun nedeninin kurumlarının her türlü ranta ve kentte, kırdaki yağmaya karşı çıkmak olduğunu söyledi. RES'lerle ilgili teknik  ve ekonomik konuların ağırlıkta olduğu Sempozyum programında bu RES'lerin ekolojiye etkileri ve zararlarına karşı yıllardır yaşam alanlarını savunma mücadelesi veren ekoloji örgütlerinden bir tanesinin bile herhangi bir sunumunun bulunmaması dikkat çekti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Nusaybin'de hastalıkları engellemek için önlem alındı mı?’

SONRAKİ HABER

Kadri Gürsel: Diğer arkadaşlarımızı da bırakın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...