30 Mayıs 2017 02:08

RES’i Boydak başlattı, devlet devam ettirecek!

Gülen Cemaatine yakın olduğu gerekçesiyle mallarına el konulan Boydak Enerjinin 1. derece sit alanına yaptığı RES projesine bakanlıktan onay geldi.

Paylaş

Darbe girişimi sonrasında Gülen Cemaatine yakın olduğu gerekçesiyle mallarına el konulan Boydak Enerji isimli şirketin 1. derece sit alanında başlatmış olduğu RES projesine bakanlıktan onay geldi. Böylelikle Cemaatçi olduğu için hakkında işlem yapılan şirketin başlatmış olduğu ve çevreye zararları ile bilinen RES projesi devlet eliyle devam etmiş olacak. 

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında mal varlığına mahkeme kararı ile el konulan onlarca şirketten biri olan Kayseri merkezli Boydak Holding’in İzmir’deki RES projesini TMSF heyeti devam ettirecek. Bornova’nın Beşyol köyü ile Yakaköy arasında kalan bölgede yer alan RES projesinin 1. derecede doğal sit alanından kalan bölümü için heyet tarafından hazırlanan ‘koruma’ raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu. 

34 RES TRİBÜNÜ YOLDA

Bakanlık da proje alanında yer alan 32 dönümlük 1. derecede doğal sit alanı için şirket tarafından hazırlanan 1/1000 ve 1/5000’lik koruma amaçlı planları kabul etti. Planlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde askıya çıkarıldı. Hazırlanan rapor için sürecin bitmesinin ardından bölgeye 34 RES tribünün dikilmesi için çalışmalara başlanması bekleniyor.

KORUMA PLANI İSTENMİŞTİ

Boydak Enerji’ye bağlı Sibelres Elektrik Üretim AŞ tarafından yapılması planlanan projeye 2009 yılında “Çevresel Etki Değerlendirme Gerekli Değildir” verilerek projenin önü açılmıştı. 2014 ve 2015 yıllarında gerekli kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından proje alanının 1. derece doğal sit alanında kalan kısmı için koruma amaçlı plan yapılması istenmişti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Gezi baskı ve talana karşı ortak itiraz hareketiydi’

SONRAKİ HABER

Aladağ davası: Taksirle değil, olası kasıtla yargılanmalılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...