17 Eylül 2017 19:45

Slovenya, Avrupa Basketbol Şampiyonu oldu

Şampiyonanın finalinde Sırbistan'ı 93-85 mağlup eden Slovenya, Avrupa Basketbol Şampiyonluğuna ulaştı.

Paylaş

Avrupa Basketbol Şampiyonası (EuroBasket 2017) finalinde Sırbistan'ı 93-85 mağlup eden Slovenya, şampiyonluğa ulaştı. Yugoslav ekolünden gelen iki takımın mücadelesi nefes keserken Slovenya, tarihinde ilk kez EuroBasket şampiyonluğuna ulaştı.

Sinan Erdem Spor Salonunda oynanan mücadelenin ilk çeyreği, 22-20'lik Sırbistan üstünlüğüyle tamamlandı. İkinci periyotta oyun üstünlüğünü rakibine veren Sırplar, devreye 56-47 geride girdi.

Üçüncü periyotta tekrardan oyuna ortak olan Sırbistan, son çeyreğe girerken farkı 4'e kadar indirdi. Mücadelenin son bölümünde rakibine üstünlük sağlayan Slovenya, tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Mücadelenin en skorer ismi, attığı 35 sayıyla Sloven oyuncu Goran Dragic olurken Sırbistan'dan Bogdan Bogdanovic 22 sayı üretti.

Dragic turnuvanın en değerli oyuncusu seçilirken Slovenya, turnuva boyunca en iyi iki oyuncusu olan Dragic ve Luka Doncic'ten maçın son bölümünde faydalanamadı. Doncic bileğini burkararak kenara gelirken Dragic ise maçın sonunda çok yorgundu ve krampla bench'e oturdu. Slovenya'nın Sırp koçu Igor Kokoskov, bu bölümü Klemen Prepelic ve Anthony Randolph'un basketleriyle geçti.

Slovenya'nın şampiyonluğu sonrası 15 Temmuz Şehitler Köprüsü Slovenya'nın bayrağında yer alan kırmızı, mavi ve beyaz renklerle ışıklandırıldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Niğde'de iki otomobil çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

SONRAKİ HABER

İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü görevinden alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...