10 Eylül 2017 09:01

Muhabirimiz Kemal Özer'e bir destek de Kuzey Ormanlarından

Dersim muhabirimiz Kemal Özer'in gözaltına alınmasına tepki gösteren Kuzey Ormanları Savunması: Kemal Özer'i derhal serbest bırakın

Paylaş

Dersim muhabirimiz Kemal Özer'in gözaltına alınmasına yönelik ekoloji örgütlerinin tepkisi sürüyor. Kuzey Ormanları Savunması (KOS) yaptığı açıklamada Kemal Özer'in gözaltına alınmasını kabul etmediklerini belirterek, "Kemal Özer doğayı savunmanın onurunu korumaya çalıştığı için gözaltındadır" denildi. 

DOĞAYI KORUMANIN ONURU İÇİN...

KOS, Kemal Özer'in gerekçesiz ve haksız bir şekilde gözaltına alınmasını kabul etmediklerini ve derhal serbest bıkılmasını istediklerini dile getirdi.

Kemal Özer'in yıllardan beri yaptığı haberlerle, su havzalarının korunması, endemik bitkilerin yaşatılması, vahşi hayvan yaşamının devam etmesi için bir gazetecinin yapabileceği her şeyi yaptığının altını çizen KOS açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Dersim bölgesine rant uğruna göz yumulan kaçak barajları yazmaktan geri durmadı. Biz artık şunu biliyoruz; doğayı ve yaşamı savunmak, AKP iktidarı için çok büyük tehdit olmuş durumda. Çünkü doğa, onlar için rant, bizim için en değerli varlık demek. Dolayısıyla doğayı ve yaşamı savunmak onlara göre suç, bize göre onurumuzu korumanın tek yolu. Kemal Özer de onurunu korumaya çalıştığı için günlerden beri gözaltında. Yaşadığı toprakları savunduğu için gözaltına alındı Kemal. Türkiye'nin kıymetli çevre muhabirlerinden biri olan Kemal Özer'in haksız gözaltısına son verilmesini ve serbest bırakılmasını istiyoruz. Kemal'i içten ve candan kucaklıyor, Kuzey Ormanları'ndaki tüm canlıların selamını iletiyoruz". (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ülke adaletini bu meydanda kaybetti

SONRAKİ HABER

Hacılar Büyük Höyük'te 5 bin yıllık küpler bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...