08 Eylül 2017 07:28

Dennis Rodman: Trump ve Kim Jong-un işleri düzeltmeli

ABD ile Kuzey Kore arasındaki nadir bağlantılardan Dennis Rodman, ABD Başkanı Trump'a Kim Jong-un'la ilişkileri düzeltme çağrısı yaptı.

Paylaş

Eski NBA yıldızı Dennis Rodman, aynı zamanda yakın arkadaşı olan Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump'ın iki ülke arasındaki sorunları düzeltmesi gerektiğini söyledi.

Good Morning Britain'a konuşan Rodman, "Eğer başkan, Kim'e ulaşmaya çalışırsa iyi şeylerin olma ihtimali çok yüksek. Bence bu kapıyı biraz daha açar" dedi.

Geçmişte Donald Trump'la da iyi ilişkileri olduğu bilinen Rodman'ın "Ben sadece herkesin iyi geçinebilmesi için işlerin düzeltilmesine yardımcı olmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Büyük bir basketbol hayranı olan Kim Jong-un'la ilişkisine değinen Rodman, "Gülüyoruz, karaoke söylüyoruz, birlikte bir sürü eğlenceli şey yapıyoruz. Ata biniyoruz, kayak yapıyoruz. Neredeyse hiç siyaset konuşmuyoruz. Bu da işin iyi tarafı" şeklinde konuştu.

Rodman, Kuzey Kore'ye bir politikacı değil spor elçisi olarak gittiğini vurguladı.

Rodman, Kuzey Kore halkı için de övgü dolu ifadeler kullandı ve "Amerika'dan nefret mi ediyorlar" sorusuna "Hayır" dedi.

ABD ile Kuzey Kore arasındaki ilişkiler, Washington'ın Pyongyang yönetimini nükleer silah faaliyetleri üzerinden tehdit etmesi sonrası iyice gerginleşmişti.

DENNIS RODMAN KİMDİR?

56 yaşındaki Dennis Rodman, NBA'de Detroit Pistons, San Antonio Spurs, Chicago Bulls, Los Angeles Lakers gibi takımlarda forma giydi. 5 şampiyonluk kazanan Rodman, döneminin en iyi savunmacı ve ribauntçularındandı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

10 ton istavrit ile 390 kilo tekire el konuldu

SONRAKİ HABER

Tanrıkulu: Cumhuriyet tutukluları siyasi rehin mi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...