08 Ocak 2014 20:57

Dennis Rodman'dan Kim Jong-un'a 'İyi ki doğdun'

Dennis Rodman’ın önderliğindeki eski NBA yıldızlarıyla Kuzey Koreli basketbolcuları karşı karşıya getiren maçta kazanan Kuzey Kore oldu.

Dennis Rodman\'dan Kim Jong-un\'a \'İyi ki doğdun\'
Paylaş

Dennis Rodman’ın önderliğindeki eski NBA yıldızlarıyla Kuzey Koreli basketbolcuları karşı karşıya getiren maçta kazanan Kuzey Kore oldu. Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un’un 31. doğum günü için organize edilen maçın 2. yarısında takımlar karıştırıldı. Kuzey Koreli ve ABD'li oyuncular "dostluk ruhu" adına karışık takımlarda maça devam etti.

Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da oynanan maçı 14 bin kişi izledi. Seremonide Dennis Rodman, “En iyi arkadaşım” diye tanımladığı Kim Jong-un için doğum günü şarkısı söyledi.

Rodman’ın yanı sıra Kenny Anderson, Clifford Robinson, Vin Baker, Doug Christia, Charles Smit ve Craig Hodges gibi şöhretli isimler de NBA karmasındaki yerini aldı. Rodman arkadaşlarını verdikleri “cesur” karardan ötürü kutladı.

Dennis Rodman ile büyük bir basketbol hayranı olduğu bilinen Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un dostluğu, ABD’de hükümet yetkilileri başta olmak üzere birçok çevrenin tepkisini çekiyor. "Hakkında en az şey bilinen ülkelerden biri" olarak tanımlanan Kuzey Kore son olarak Kim Jong-un'un eniştesi Jang Song-Thaek'in idam edilmesiyle gündeme gelmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

OAC Devlet Başkanı görevi bırakacak

SONRAKİ HABER

İsrail Parlamentosu önünde tarihi eylem

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...