26 Ağustos 2017 12:31

Bahçeli: Referandum sinsi ön çalışma, karanlık öncü hamle

Daha önce Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumu için 'savaş nedeni' diyen Bahçeli yeni açıklamalarda bulundu.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık referandumundan rahatsızlık duymaya devam ediyor. Daha önce 'savaş nedeni sayılmalıdır' diyen Bahçeli şimdi de "Devletin bölünmez bütünlüğü açısından tehlike. Elbette bu referandum Kürdistan'ın inşa ve ihyası için sinsi bir ön çalışma, karanlık öncü hamledir" dedi. 

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım'ın Vietnam dönüşü uçakta gazetecilere yapmış olduğu açıklamalarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Bahçeli, Başbakan Yıldırım'ın dönüş yolundaki bazı açıklamalarını 'manidar ve tariz dolu' olarak değerlendirdi. Yıldırım, ‘referandum savaş nedeni sayılmaz’ demişti. 

Bahçeli de Yıldırım’ın açıklamalarına karşı şunları söyledi: 

‘TEPKİ GÖSTERİLMESİ GEREKEN KİŞİLER VE HAİN NİYETLERİ ERBİL'DEDİR’

“Türkiye Cumhuriyeti devleti, bekasını yakından tehdit eden, egemenlik haklarını doğrudan hedef alan, varlık ve birliğini riske sokan her türlü eylem, hazırlık, kurgu, tertip, teşebbüs ve mütecaviz emellere karşı meşru müdafaa ve müdahale hakkını kullanmakla mükelleftir. Devlet olmak bunu gerektirecektir. 25 Eylül'de Irak'ın Kuzeyinde yapılması planlanan referandum milli güvenliğimiz ve devletin milletiyle bölünmez bütünlüğü açısından ertelenemez, örtülemez, geçiştirilemez tehlike ve feci sonuçlar içermektedir. Elbette bu referandum Kürdistan'ın inşa ve ihyası için sinsi bir ön çalışma, karanlık öncü hamledir. Bir defa Sayın Yıldırım'ın bunu görmesi milli bir zarurettir. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye'nin milli ve tarihi çıkarları konusunda marazi tartışma ve manasız fikir ayrılıklarının doğru olmadığına yürekten inanmaktadır. Bu itibarla Sayın Yıldırım'ın bizzat şahsımın, ülkemize yönelen tehlikelere karşı göstermiş olduğu yoruma aceleyle tepki gösterip aklınca düzeltme gereği duyması siyasi nezaket ve zarafete ters düşmüştür. Tepki gösterilmesi gereken kişiler ve hain niyetleri Erbil'dedir" dedi. (DHA)

 

ENDER İMREK YAZDI: KÜRDİSTAN'DA BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU

 

{{330555}}

 

{{330495}}

 

{{330400}}

ÖNCEKİ HABER

Antalya'da orman yangınında 50 dönüm alan zarar gördü

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Kefenleri giymeye hazır mıyız?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...