23 Ağustos 2017 09:31

Orkide Yağ işçileri çadır nöbetine bayram arası verdi

Bornova'daki Orkide Yağ fabrikasında kayyım tarafından işten atılan işçiler direnişe bayram arası verildiğini duyurdu.

Paylaş

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Öz Gıda-İş üyesi Orkide Yağ fabrikası işçileri 12 Haziran’dan bu yana, sendikalı çalışma hakkı ve işe geri dönme talepleri ile fabrika önündeki direnişlerini sürdürüyor.

İşçiler adına yazılı bir açıklama yapan Öz Gıda İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu, Kurban Bayramı süresince çadır nöbetine ara verdiklerini duyurdu.

Orkide Yağ fabrikasının sahibi Ahmet Küçükbay ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra şirket TMSF’ye devrolmuş İzmir Defterdarı Tamer Utkucu da şirkete kayyım olarak atanmıştı. Kayyım, 29 işçiyi sendikalaştıkları için işten atmıştı.

İşçilerden gelen talep doğrultusunda ve Kurban Bayramında fabrikanın uzun bir süre çalışmayacak olmasını dikkate alarak direnişe bir süre ara verme kararı aldıklarını duyuran sendika yönetimi açıklamasında, “25 Ağustos 2017 günü itibari ile çadırımızı alandan kaldırıyoruz. Verilen bu devre arasında taleplerimiz ve aksi halde göstereceğimiz refleks bakidir” dedi.

Kayyım yönetiminin yasaları çiğneyerek 29 işçiyi işten attığını belirten Öz Gıda İş Yönetimi,  fabrika yönetimine, “Hukuksuzca işten attığın bu 29 emekçi kardeşimizi derhal işe geri al. Çalışmakta olan sendika üyelerine yapılan baskıları durdur” çağrısında bulundu.  

“Sen yasaya uymamakta ısrar ettikçe biz de 500 bin üyemizle Hak-İş Konfederasyonu, 35 bin üyemizle Öz Gıda-İş Sendikası olarak sana yasayı öğretmekte ısrar edeceğiz.OHAL şartlarında 75 gündür devam eden 24 saat esaslı çadır nöbetimiz göstermiştir ki bu mücadelenin geri dönüşü yoktur” ifadelerine yer verilen açıklamada, 29 işçi tekrar işlerine geri dönene kadar mücadelenin süreceği vurgulandı. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ABD’den Pakistan’a tehdit, Hindistan’a övgü

SONRAKİ HABER

Zonguldak yağmurdan sonra çamura döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...