20 Şubat 2017 15:41

Orkide’ye atanan kayyum sendikalı işçileri işten çıkardı

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kayyum atanan Orkide Yağlarının İzmir fabrikasında, işten çıkarılan 11 sendikalı işçi direnişe başladı.

Paylaş

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından TMSF tarafından el konulan Orkide Yağları’nda 11 sendikalı işçi işten çıkarıldı. İşten çıkarılan işçiler fabrika önünde direnişe başladı.

Hak İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası’nın bir süredir örgütlenme çalışması yürüttüğü Küçükbay Şirketler Grubu’nda, kayyum sendikalı işçilere yönelik kıyım gerçekleştirdi. Gruba ait, Orkide Çiçek Yağı'nin İzmir'deki fabrikasında çalışan 11 sendika üyesi geçtiğimiz Cuma akşamı işten çıkartıldı. 

GEREKÇE ÜRETİM DÜŞÜŞÜ

İşten çıkarma emrini veren kayyum, gerekçe olarak ise üretimdeki düşüşü öne sürerken fabrikada çalışan işçilerin büyük bir kısmı günde 12 saate kadar çalıştıklarını belirtiyor. İşten çıkarılan işçiler bu sabah itibari ile Bornova’daki fabrika önünde direniş başlattı. Bilgi veren sendika yöneticileri, direnişin işten çıkarılan arkadaşların iş başı yapana kadar süreceğini sürdürdü. Direnişe ilk günden de destek ziyaretleri başladı. Öz Gıda İş'in örgütlü olduğu fabrikaların yanı sıra Liman İş gibi Hak İş’e bağlı sendikalara üye olan işçiler de destek ziyaretlerinde bulundu.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan ‘FETÖ/PDY’ soruşturması kapsamında Küçükbay Şirketler Grubu’nun sahibi Ahmet Küçükbay tutuklanırken şirkete de OHAL kapsamında İzmir Defterdarı Tamer Utkucu kayyum olarak atanmıştı. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Fırat Anlı için tahliye kararı çıkmadı

SONRAKİ HABER

HDP binasına ateş eden saldırgana 5 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...