14 Mayıs 2017 07:01

Stuttgart'ta 'Gazeteci Meşale Tolu’ya özgürlük' yürüyüşü

Stuttgart'ta yapılan yürüyüşle Türkiye’de tutuklanan Alman gazeteci Meşale Tolu’ya özgürlük istendi.

Paylaş

Almanya'nın Stuttgart kentinde, Hayır Platformu, HDK Stuttgart ve Demokratik Güçbirliği’nin birlikte organize ettiği kapatılmak istenen Kürt televizyonlarına sahip çıkma ve Eutelsat’ı protesto yürüyüşünde Türkiye’de tutuklanan Alman gazeteci Meşale Tolu’ya özgürlük istendi.

“Meşale Tolu’ya Özgürlük”, “Freiheit für Meşale Tolu” dövizlerinin taşındığı yürüyüş ve mitingde, Alman gazeteciler Meşale Tolu ve Deniz Yücel’in yanı sıra Türkiye’deki tüm tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması istendi. Mitingde Meşale Tolu’ya özgürlük talep eden konuşmalar yapıldı.

Mitingde bir konuşma yapan Meşale Tolu’nun halası, “Meşale’nin Alman bir gazeteci olduğunu, Türkiye’de muhalefet edenlerin terörist ilan edildiğini ve tutuklandığını, Alman devleti ve AB ülkelerinin insan haklarını ihlal eden Türkiye devletiyle her türlü iş birliğini bitirip tavır alması gerektiğini, sadece Meşale değil Deniz Yücel başta olmak üzere bütün tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması gerektiğini” söyleyerek “Biz ailesi olarak sonuna kadar Meşale’nin arkasındayız” dedi. (Stuttgart/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evyaport’ta işten atmaların gerekçesi daralma değil sendika

SONRAKİ HABER

Sadece bir ilde 7 Haziran’dan sonra 800 esnaf kepenk kapattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...