18 Ağustos 2017 10:45

Kur’an Kursu yangını: Müftülük ve Diyanete kusur bulunmadı

6 çocuğun öldüğü Diyarbakır Kulp’taki Kur’a kursu yangınında, ruhsatsız ve kaçak elektirkli binaya izin veren Müftülük ve Diyanet’e kusur bulunmadı.

Paylaş

Kulp'ta 6 çocuğun yanarak can verdiği Kuran kursuyla ilgili iddianame çıktı. İddianamede, binanın ruhsatsız ve elektriğinin kaçak olduğu belirtilmesine rağmen eğitim-öğretim yapılması için izin veren ilçe müftüsü ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kusuru bulunmadı. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Kulp ilçesine bağlı Karaağaç (Benin) köyünde Kulp Müftülüğü’ne bağlı Kuran Kursu’nda 1 Aralık 2015 tarihinde çıkan ve 6 çocuğun yaşamını yitirdiği, 6’sının yaralandığı yangın faciasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen 6 sayfalık iddianamede, Kur'an Kursu öğreticisi Faruk Işık ve Köy Muhtarı Özcan Ceylan hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçlarından 3’er yıldan 18’er yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Kuran Kursu binasını inşa eden Köy Muhtarlığı İhtiyar Heyeti'nde yer alan Abdullah Cengiz, Hanifi Dizmen, Hiyasettin Bartar ve Sebahattin Çankaya’nın ise “Taksirle birden fazla insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları istendi.

ASIL SORUMLULAR HAKKINDA SUÇLAMA YOK 

Savcının, İmar Kanuna aykırı bir şekilde kaçak yapılan, elektrik tesisatı kaçak olan ve sayacı olmayan kurs binası için olur veren, binada eğitim ve öğretim verilmesine izin veren, kursun yatılı olması için Diyanet İşleri Başkanlığı’na başvuran Kulp Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri ve diğer sorumlar hakkında herhangi bir suçlamada bulunmaması dikkat çekti. 

Davanın yargılamasına önümüzdeki aylarda Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. (Diyarbakır/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Kütahya’da Kürt işçilere saldırı

SONRAKİ HABER

Erdoğan'dan Almanya'daki Türklere: O partilere oy vermeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...