30 Kasım 2016 13:03

Kulp Kur’an kursu yangınında soruşturmada ilerleme yok

Diyarbakır Kulp'ta yaşanan ve 6 öğrencinin yaşamını yitirdiği yangının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen soruşturmadan bir sonuç alınamadı.

Paylaş

Adana Aladağ'da özel kız öğrenci yurdunda dün akşam çıkan yangında 10'u öğrenci 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan olay, bir yıl önce Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç Köyü yatılı Kuran kursunda çıkan ve 6 öğrencinin yanarak hayatını kaybetmesini hatırlattı. Olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen, açılan soruşturmada şu ana kadar hiçbir sonuç alınamadı. 

Diyarbakır’ın Kulp ilçesine bağlı Karaağaç köyündeki 2 katlı Kur’an kursu binasında 1 Aralık 2015’te elektrik sobasının devrilmesi sonucu çıkan yangında 6 öğrenci yaşamını yitirmişti. Aşırı sıcaklıktan genleşerek kilitlenen plastik kapıların açılmaması nedeniyle dışarı çıkamayan öğrencilerin cansız bedenleri balkon kapısı önünde bulunmuştu. Olayın ardından Kulp Cumhuriyet Savcılığı tarafından açılan soruşturmada olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen şu ana kadar herhangi bir sonuç alınamadı. 

Olay ile ilgili soruşturma sürerken, köyde bulunan ve yangında kullanılamaz hale gelen Kuran kursunun yeniden onarıldığı, ancak yatılı kısmının kapatıldığı belirtildi. İlçe Müftülüğüne bağlı olan kursun yatılı kısmında bulunan yataklar boşaltılırken, altı Cami ve taziye evi olarak kullanılan binada köy çocuklarına zaman zaman Kuran kursu verildiği belirtildi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Financal Times Türkiye ekonomisini yazdı

SONRAKİ HABER

Merkel, AB görüşmelerinin dondurulmasını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...