08 Ağustos 2017 11:19

Konyaspor yönetiminden hedef gösteren 'senaryo'

Konyaspor yönetimi, Beşiktaş maçındaki skandallara dair açıklama yaptı, 'PKK dışarı' sloganını Nuriye Gülmen-Semih Özakça pankartına bağladı.

Paylaş

Beşiktaş ile oynadığı Süper Kupa maçında taraftarlarının çıkardığı olaylara dair açıklama yapan Konyaspor, Beşiktaş tribünlerinden yükselen İzmir Marşı'na karşı "PKK dışarı" sloganı atılmasını Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için açılan pankarta bağladı.

KHK ile ihraç edildikleri işlerine dönebilmek için 153 gündür açlık grevinde olan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı tıpkı İçişleri Bakanlığı gibi hiçbir mahkeme kararına dayanmadan "terörist" ilan eden Konyaspor'un açıklamasında Hürriyet Yazarı Kanat Atkaya da hedef gösterildi.

Açıklamada "Saygın bir gazetede köşe işgal eden Kanat Atkaya isimli şahıs, bugünkü yazısında 'İzmir Marşı'na 'PKK dışarı' sloganıyla karşılık verilen akıllara ziyan bir ortam…' şeklinde temelsiz, dayanaksız bilgi fukarılığı ve dünden bugüne getirdiği ön yargılarıyla görüşlerini pervasızca kaleme almıştır.  Taraftarımızın gösterdiği reaksiyon tamamen, Beşiktaş’a ayrılan tribünlerde bir grup provokatör tarafından açılmış olan ve Sayın İçişleri Bakanımızın da net bir şekilde ortaya koyduğu üzere PKK yanlısı ve DHKP-C mensubu olarak nitelendirilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek pankartınadır. Akkaya’nın bu pankarttan rahatsız olmadığını, bahse konu kişilerin başlattığı açlık grevine açıkça destek veren önceki köşe yazılarından da anlamak mümkündür. Belli ki, Kanat Atkaya Süper Kupa finalinde açılan bu pankarta çok sevinmiş ve taraftarımızın protesto etmesine de hayli içerlemiştir." ifadesi kullanıldı.

PANKARTI GÖRÜP TAHRİK OLMUŞLAR!

Konyaspor taraftarının Beleştepe taraftar grubunun açtığı ufak boyutlu "Nuriye Semih Yaşasın" pankartını tespit ederek "tahrik olduğunu" iddia eden açıklamada "Konuyu yine İzmir Marşı’na bağlamaya çalışmak beyhude bir çabadır. Konyaspor taraftarının milli ve manevi değerlere olan hassasiyetini oturduğu yerden, ön yargılı bir şekilde kalem oynatan kişilerin anlaması mümkün değildir" denildi.

Konyaspor Başkanı Ahmet Şan'ın "“Bugün Türkiye’de maalesef tüm statlar ‘İzmir Marşı’ söylüyor.  Konya hariç" şeklindeki sözlerinin unutulduğu açıklama " Maç günü Beşiktaş tribünlerinin söylediği İzmir Marşı, taraftarlarımızca alkışla karşılanmıştır. İşte bu çarpık düşünce ve ruh haliyle olayları birbirine karıştırıp kamuoyu oluşturmaya çalışanlar için bu ülkenin birlik ve beraberliğinin önemli olmadığı sonucu ortaya çıkmaktadır" şeklinde sona erdi.

TAKDİR TOPLAYAN 10 EKİM ISLIĞI MI?

Konyaspor’un açıklamasında “Şehrimizde oynanan milli maçlarda da taraftarlarımızın ortaya koyduğu davranışlar takdir toplamıştır” denildi. Bu ifade akıllara 10 Ekim Ankara Katliamı sonrası İzlanda ile oynanan milli maçta katliamda yitirilenler için yapılan saygı duruşunun ıslıklanmasını getirdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Edirne Cezaevi’nde tişörtler toplatıldı

SONRAKİ HABER

2 kadın kendilerine şiddet uygulayan erkeği öldürdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...