07 Ağustos 2017 10:04

Kaçırılan Murat Okumuş'un ailesi: Deliller karartılabilir

53 gün önce kaçırılan Murat Okumuş'un ailesi yaptığı açıklama ile savcılıktaki görüntülerin saklanarak delillerin karartılmak istendiğini dile getirdi

Paylaş

OHAL’in ardından kayyım atanan Şifa Hastanesi’nde muhasebeci olarak çalışan Murat Okumuş’tan 16 Haziran'dan beri haber alınamıyor. Bornova Hükümet Konağı’na yakın, Uğur Derin Dondurucu Teknik Servisi’nin biraz ilerisinde, iki beyaz araçtan inen 5-6 kişi tarafından kaçırılan Murat Okumuş için ailenin de endişeli bekleyişi sürüyor. Kaçırılma esnasında olay yerinde bulunan görgü tanıkları ile görüşen aile, çocuklarının TEM polisleri tarafından kaçırıldığını ileri sürüyor.

DOSYA GİZLİLİK KAPSAMINA ALINDI

Daha öncesinde de basın toplantısı düzenleyerek çocuğunun bulunmasını isteyen Okumuş'un ailesi son yaşanan gelişmelerle ilgili İnsan Hakları Derneği'nde bir kez daha basın toplantısı düzenledi. Geçtiğimiz hafta İzmir Adliyesi'nde Gasp Savcısı İhsan Aras'la görüşen aile kendilerine kaçırılma görüntülerinin izletildiğini ancak ardından dosya hakkında gizlilik kararı alınarak Örgütlü Suçlar Savcısı Berkant Kayakaya'ya gönderildiğini ve görüntülerin kendilerine verilmediğini dile getirdiler. Edinilen bilgilere göre dosya 'FETÖ' soruşturması kapsamında başka bir dosya ile birleştirilmiş durumda.

'AKİBETİNİ BİLELİM YETER'

Basın toplantısında konuşan baba Ahmet Okumuş, dosya'nın içeriğinin kendileriyle paylaştırılmaması dolayı 'delilerin karartıldığından' şüphelendikleri belirterek "Yani ne yapacağımızı şaşırdık. Bize deselerki 'oğlunuz elimizde' bizde rahatlayacağız ama onu da demiyorlar. İnsan bu duruma ne kadar dayanabilir. Çocuğumuzun akıbetini bilelim başka da bir şey istemiyoruz. Oğlum 53 gündür aynı elbiseyi giyiyor. Daha ne diyeyim bilemiyorum" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Köpeği ezen kişiye sadece trafik güvenliğinden işlem yapıldı

SONRAKİ HABER

İtalya’da aşırı yağışlar can aldı: 4 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...