03 Ağustos 2017 05:02

Çocuklar Duymasın teyakkuzu: Ceza ve soruşturma!

Kanal D'de yeniden yayınlanmaya başlayan Çocuklar Duymasın hakkında soruşturma başlatılırken RTÜK de 562 bin TL'lik ceza kesti.

Paylaş

Kanal D’de yayınlanan ‘Çocuklar Duymasın’ adlı dizide, Gülen cemaatinin yurt dışında açtığı okulları konu alan kitabın gösterilmesi üzerine savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturmanın yanı sıra RTÜK de söz konusu sahne için ceza kesti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kanal D'de yayınlanan 'Çocuklar Duymasın' dizisinde kitaplıkta Fethullah Gülen'in faaliyetlerini anlatan 'Barış Köprüleri: Dünyaya Açılan Türk Okulları' isimli kitabın izleyicilere gösterilmesinin ardından soruşturma başlattı.

Akşam'dan Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri savcılık talimatıyla dizinin bu bölümünü incelemeye aldı.

RTÜK'TEN 562 BİN TL'LİK CEZA

Öte yandan RTÜK de konuya dair harekete geçti. Kurul söz konusu sahne için 'Suç işlemeyi, suçluyu ve suç örgütlerini övücü, suç tekniklerini öğretici nitelikte olamaz' hükmünün ihlali sebebiyle Kanal D'ye yüzde 2 sınırından yaklaşık 562 bin lira para cezası kesti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'Görmez, Kurtulmuş'la sorun yaşadığı için ayrıldı' iddiası

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 3 Ağustos 2017 Perşembe

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...