31 Temmuz 2017 12:23

Çocuklar Duymasın ekibinden 'Barış Köprüleri' özrü

Çocuklar Duymasın adlı dizide dekor olarak 'Barış Köprüleri' kitabının kullanılması tepki çekti. Yapımcı Birol Güven, tepkiler üzerine özür diledi.

Paylaş

Yeniden yayınlanmaya başlayan, 'Çocuklar Duymasın' dizisinde dekor olarak Fethullah Gülen Cemaatinin okullarının anlatıldığı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Toktamış Ateş ve Eser Karakaş imzalı "Barış Köprüleri; Dünyaya açılan Türk Okulları" kitabının kullanılması tepkilere neden oldu.

Kitabı fark eden bir grup izleyici, dizinin yapımcısı Birol Güven'e, yayınlandığı kanal olan Kanal D'ye ve dizi oyuncularına sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Tepkiler üzerine dizinin yapımcısı Birol Güven, yine sosyal medya üzerinden bir açıklama ve özür yayınladı.

Kitap ile ilgili sanat yönetmenin savunmasının aldığını ileten Güven, savunma veren sanat yönetmenin kitabın içeriğini bilmediğini ve kitabı okumadığını, yalnızca dekor amaçlı kullandığını söylediğini aktardı. Güven, 'gözümüzden kaçan bu talihsizlik' olarak adlandırdığı olay nedeniyle herkesten özür diledi. Güven'in açıklaması şöyle:

"30 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanan Çocuklar Duymasın dizisinde rafta duran bir kitap kamuoyumuzun dikkatini ve tepkisini çekmiştir. 

Söz konusu kitap ile ilgili olarak, dekor ve aksesuarlardan sorumlu sanat yönetmenimizin savunması alınmıştır.

Sanat yönetmenimiz savunmasında “Kitabı okumadığını, içeriğini bilmediğini, konusu hakkında hiç bir fikri olmadığını, tamamen aksesuar amaçlı kullandığını ve kendisinin herhangi bir kötü niyetinin olmadığını” belirtmiştir. Kitabın içeriğine haberler çıktıktan sonra vakıf olduğunu ve büyük üzüntü duyduğunu belirtmiştir.

Aynı üzüntüyü yapımcı olarak ben ve tüm Çocuklar Duymasın ekibinin yaşadığını özellikle belirtmek isterim ve hepimizin dikkatinden kaçan bu talihsizlikten ötürü tüm ekibimiz adına, başta şehit aileleri olmak üzere herkesten özür dilerim." (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

A man who attacked a statue of Atatürk was arrested

SONRAKİ HABER

CHP'lilerden TRT için araştırma önergesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...