02 Ağustos 2017 06:57

YAŞ kararları 2017: Komuta kademesi değişti

Kritik Yüksek Askeri Şura toplantısı sona erdi. Alınan kararlarla Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanları değişti.

Paylaş

Yüksek Askeri Şura'da Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanları ile diğer atamaların listesi belli oldu. 2017 YAŞ'ında Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz oldu. Böylece TSK'nin komuta kademesi büyük ölçüde değişmiş oldu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz darbe gecesi Moda Deniz Kulubü'nde katıldığı bir düğünden darbeciler tarafından kaçırılmıştı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Yaşar Güler de, 15 Temmuz darbe girişiminde Genel Kurmay Başkanı Hulusi Akar ile birlikte Akıncı Üssü’ne götürülmüştü. Kara Kuvvetleri Komutanı olan Yaşar Güler’in, Orgeneral Hulusi Akar’ın ardından Genelkurmay Başkanı olabilmesi için önü açılmış oldu.

Yüksek Askeri Şura'dan yapılan açıklamada "30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etmiştir. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır" denildi. 

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI YAŞAR GÜLER KİMDİR?

1954'te Bayburt'ta doğdu. 1974 yılında Kara Harp Okulu'ndan Muhabere Teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra. 1984 yılında kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı muhabere birliklerinde takım ve bölük komutanlığı yaptı.

1986’da Kara Harp Akademisinden mezun olarak Kurmay Subay oldu ve çeşitli karargahlarda Plan Subaylığı ve Şube Müdürlüğü görevlerini üstlendi. Silopi’de İç Güvenlik Tabur Komutanlığı, Bosna-Hersek Türk Tugay Komutan Yardımcılığı, Başbakanlık Askeri Danışmanlığında Proje Subaylığı, NATO Güney Bölge Komutanlığında (Napoli/İtalya) Muhabere Başkan Yardımcılığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Barış İçin Ortaklık Eğitim Merkezi Komutanlığı ve Genelkurmay Tatbikatlar Şube Müdürlüğü görevlerini yürüttü.

15 TEMMUZ'DA NEREDEYDİ?

Genelkurmay Başkanlığı'nın 2 numaralı ismi Yaşar Güler, kendi emir subayı Mehmet Akkurt tarafından makam odasında derdest edildi.  Güler helikoptere bindirİLerek Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığına götürüldü.

Güler, Akıncı Üssü'nde tutulduğu sırada, darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk'ün kendisiyle darbeci askerler arasında temasları sağladığını söyledi.

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANI HASAN KÜÇÜKAKYÜZ KİMDİR?

Hava Pilot Tümgeneral Hasan Küçükakyüz 11 Kasım 1957 tarihinde Trabzon/Of'ta doğdu. Yukarı Kışlacık İlkokulu, Şehit Ahmet Türkan Ortaokulu ve Of Lisesini tamamlayarak 1974 yılında Hava Harp Okuluna girdi ve 1978'de teğmen oldu. 2009'dan tarihinden itibaren Hava Harp Okulu komutanı olarak görev yapmaya başladı.

15 TEMMUZ'DA NEREDEYDİ?

Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Küçükakyüz darbe gecesi Moda Deniz Kulubü'nde katıldığı bir düğünden darbeciler tarafından kaçırılmıştı. Küçükakyüz helikoptere bindirilerek İstanbul'da bir kışlaya götürülmüştü. Küçükakyüz 17 Temmuz'daki operasyonla kurtarılmıştı.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI ADNAN ÖZBAL KİMDİR?

1958 yılında İstanbul’da doğdu. 1973 yılında Deniz Lisesi’ne girdi ve 1980 yılında Deniz Harp Okulu’ndan Teğmen olarak mezun oldu. NATO Madalyası (Eski Yugoslavya) ve ABD Deniz Kuvvetleri Liyakat Madalyası sahibi Özbal, 2012 yılında Tümamiralliğe terfi ederek Deniz Harp Okulu Komutanlığına atandı.

15 TEMMUZ'DA NEREDEYDİ?

Darbe girişimi sırasında Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı olan Özbal'a, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'nun ifadesinde rastlanıyor. Bostanoğlu, Foça'da generallerin derdest edilmesi üzerine  "Deniz Kuvvetleri'nin İstanbul'da konuşlu bir birliğine intikal etmek, iletişim imkanının daha güvenli olduğu, güvenli bir ortamda, Deniz Kuvvetlerine bağlı birliklerdeki duruma ilişkin bilgi temin ederek, emir komuta hiyerarşisi dışındaki illegal girişimleri kontrol altına almak" amacıyla aralarında  Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanı Koramiral Adnan Özbal'ın da bulunduğu isimlerle görüşmeler yaptığını belirtmişti.

Özbal ayrıca darbe girişimi gecesi kaçırılan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in serbest bırakılmasında da rol oynamıştı.

YAŞ'A KATILANLAR

Başbakan Yıldırım başkanlığındaki toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Şimşek, Fikri Işık, Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.

YILDIRIM'DAN AÇILIŞ KONUŞMASI

Başbakan Binali Yıldırım, başkanlığını yaptığı kritik Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısının açılışında bir konuşma yaptı. "Bu zor coğrafyada güvenliğimize yönelik iç ve dış tehditler söz konusudur" diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: "An itibariyle Türkiye, üç terör örgütü ile aynı anda amansız mücadele sürdürmektedir. Bunlar bölücü terör örgütü, FETÖ ve DEAŞ terör örgütüdür. Şu hususu özellikle ifade etmek isterim. Bölücü terör örgütü ile mücadele, özellikle son bir yıl içerisinde çok başarılı bir şekilde sürdürülmektedir. Özellikle geçen yıl ağustos başında karar verdiğimiz taarruz amaçlı mücadele stratejisi ve Türk Silahlı Kuvvetleri ile diğer güvenlik birimlerimizin tam bir koordinasyon içerisinde çalışmaları, beklenen sonucu vermiş ve bölücü terör örgütü ile mücadelede çok anlamlı bir seviyeye gelinmiştir.

Entegre sınır güvenliği programı süratle devam etmektedir ancak fiziki sınır güvenliği tamamen bitirilinceye kadar karadan Fırat Kalkanı Operasyonu ile güneyden bölücü terör örgütü ve DEAŞ unsurlarının sızmasını önlemeye yönelik tedbirler alınmıştır. Aynı zamanda hava ve kara harekatları marifetiyle terör örgütü unsurları ülke sınırlarına girmeden etkisiz hale getirilmektedir. Bütün bu tedbirlere rağmen mücadele henüz bitmemiştir. Güney sınırlarımızdaki ülkelerde mevcut olan istikrarsızlık, otorite boşluğu ve iç savaş, terörle mücadelemizin önündeki en büyük tehdittir. Güvenlik esaslı mücadele devam ederken aynı zamanda ekonomik sosyal rehabilitasyon projelerinin hayata geçirilmesi de hayati öneme sahiptir. Bu cümleden olmak üzere cazibe merkezleri programı başlatılmıştır. Ayrıca çukur siyaseti sonucu ortaya çıkan tahribatın giderilmesine yönelik çalışmalar süratle devam etmektedir."

'TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİREN İÇ VE DIŞ TEHDİTLER HENÜZ BİTMEDİ'

Yıldırım, Türkiye'yi ilgilendiren iç ve dış tehditlerin henüz bitmediğine ve devam ettiğine değinerek, "Yunanistan ile Ege'deki adalar konusu, Kıbrıs konusu, Kuzey Irak'ta referandum düşüncesi, Suriye'nin geleceği gibi konuların yakın vadede Türkiye'yi meşgul etmeye devam edecek sorunlardan sadece birkaçı olduğunu" söyledi.

Körfez krizi, Kuzey Kore'deki gelişmeler, Avrupa Birliği-Türkiye ilişkileri, Yemen, Libya, Filistin-İsrail konularının da bölgesel ve küresel sorunlar olarak önümüzdeki süreçte potansiyel riskler olarak varlığını sürdüreceğini vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bütün bu zor şartlar altında gerçekleştirdiğimiz anayasa değişikliğiyle 94 yıllık yönetim geleneğimizde köklü bir değişikliğe gidilmiştir. Parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş olarak adlandırabileceğimiz bu değişiklik ülkemizin gelecek yıllarını istikrar ve güven bakımından teminat altına alacaktır. Yeni sistem üniter yapıyı daha da tahkim etmiş, sürekli iktidar, kalıcı istikrarı garanti altına almıştır. Bu değişik ülkemizin bulunduğu zor coğrafyada karşılaşabileceği kritik iç ve dış gelişmelere karşı koyabilmek için çok önemli bir imkan sağlamıştır. Hedefimiz Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesinin daha da ilerisidir.

Bölgede ve dünyada gelişen tehditlere göre kendisini yenileme, savunma ve caydırıcılık kabiliyetini tamamlamaya deruhte etmiş bir TSK, hepimizin ortak hedefidir. Cumhuriyetimizin 100. yılına giderken güçlü millet güçlü ordu anlayışımızın gereğini her alanda yapmanın gayreti içerisinde olacağız. Bir yandan dostlarımızı arttıran, düşmanlarımızı azaltan dış politika eylemlerimize hız verirken diğer yandan savunma ve iç güvenlik ihtiyacımızı kendi kendimize yeterli olacak şekilde tahkim edeceğiz. Böylece sadece ülkemizin huzuru, milletimizin birliği ve kardeşliğini sağlamış olmayacak aynı zamanda da bölgesel ve küresel barış ile huzura da önemli katkı sağlamış olacağız. Bu düşüncelerle tekrar siz değerli şura üyelerimize teşekkür ediyor, şura kararlarımızın milletimiz, ülkemiz ve Türk Silahlı Kuvvetleri için hayırlı olmasını diliyorum."

ERDOĞAN'IN ONAYININ ARDINDAN KAMUOYUNA DUYURULACAK

Toplantıda, TSK’nin çalışmaları ile görev süreleri dolan kuvvet komutanlarının durumunun ele alınması ayrıca görev süreleri uzatılabilecek kuvvet komutanlarının durumu, atama ve terfilerin de belirlenmesi bekleniyor.

Toplantıya, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal katıldı.

Şura kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayını almasının ardından kamuoyuna duyurulacak.

Çankaya Köşkü’ndeki ilk şura toplantısı, Başbakan Yıldırım başkanlığında 28 Temmuz 2016’da, ikincisi 23 Ağustos 2016’da yapılmıştı. Bugünkü toplantıyla, Yüksek Askeri Şura üçüncü kez Çankaya Köşkü’nde toplanmış oldu.

TOPLANTI ÖNCESİ ANITKABİR ZİYARETİ

Başbakan Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve kuvvet komutanlarından oluşan Yüksek Askeri Şura(YAŞ) heyeti, Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım'ın Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Misak-ı Milli Kulesi'ne beraberindeki YAŞ heyetiyle birlikte geçen Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayarak, şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak huzurundayız. Güçlü temeller üzerine miras bıraktığınız cumhuriyeti muasır medeniyetler hedefine ulaştırmak için kararlılıkla çalışmaya devam ediyoruz. Daha müreffeh, daha güvenli, daha adil, daha özgür bir Türkiye bizim en önemli hedefimizdir. Şehit kanlarıyla yoğrulan bu vatan topraklarını aynı azim ve kararlılıkla koruma, gelecek nesillere emanet etme inancımız her zamankinden daha fazladır. 15 Temmuz 2016 günü yaşanan melun darbe girişimi karşısında milletimizin gösterdiği diriliş ruhu bir kez daha kanıtlamıştır ki bu millet, istiklalinden ve istikbalinden asla vazgeçmeyecek. Dün olduğu gibi bugün de canı pahasına bizi biz yapan değerlerini koruyacaktır.

Milletimiz, 15 Temmuz'daki cesareti ve kahraman duruşuyla tüm dünyaya asla esareti ve vesayeti kabul etmeyeceğini göstermiş ve vatanı namertlere çiğnetmemiştir. Millet iradesinin her türlü vesayetin üzerinde olduğunu bu aziz millet, kanları ve canları pahasına kanıtlamıştır. 15 Temmuz şanlı tarihimizin altın sayfalarına bir destan olarak yazılmıştır. Milli irade adeta tecessüm ederek, demokrasiye ve ülkenin bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Krizlerle boğuşan bölgemizde milletimizin işte bu azmi ve iradesi sayesinde ülkemiz, bir istikrar adası olarak varlığını sürdürmektedir. Devletimiz, kendisine yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrete sahiptir. Bu şuurla 2023 hedefleri doğrultusunda gerçekleştireceğimiz YAŞ toplantısının ülkemize, milletimizi, TSK'ya hayırlı olmasını diliyor; bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhun şad olsun."

İBRAHİM KALIN'DAN AÇIKLAMA

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarıyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın açıklama yaptı. Kalın şu ifadeleri kullandı: "30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etmiştir. 8 general, amiralin görev süreleri bir yıl, 159 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır. 30 Ağustos 2017 tarihi itibariyle rütbe bekleme süresini dolduran 28 general, amiral ile 107 albay kadrosuzluk, bir amiral ise yaş haddini doldurması nedeniyle 1 Eylül 2017 tarihinden itibaren emekliye sevk edilmiştir.  

30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Recep Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal görev sürelerini tamamlamışlardır. Kendilerine bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.  Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçük Akyüz, 30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na atanmışlardır. Yeni görev rütbelerin hayırlı olmasını diliyoruz." 

YAŞ KARARLARI AÇIKLANDI! İŞTE İSİM İSİM TERFİ VE GÖREV SÜRESİ UZATILANLAR

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na orgeneral Yaşar Güler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na orgeneral Hasan Küçükakyüz, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na oramiral Adnan Özbal atandı. YÜKSEK Askeri Şura'nın (YAŞ) kararlarına göre; 61 albay, amiral ve generalliğe yükseltilirken, 6 general ve amiral bir üst rütbeye yükseltildi. YAŞ kararlarınca ayrıca 168 albayın görev süresi 2 yıl uzatılırken, 8 generalin görev süresi 1 yıl uzatıldı.

Yüksek Askeri Şura kararları şöyle:

"02 Ağustos 2017 tarihinde icra edilen Yüksek Askeri Şura toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general/amiral ve albaylardan; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek karara bağlanmıştır. 

30 Ağustos 2017 tarihinden geçerli olmak üzere; 6 general/amiral bir üst rütbeye, 61 albay ise general/amiralliğe terfi etmiştir. 8 generalin görev süreleri bir yıl, 168 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatılmıştır.

Bir üst rütbeye terfi eden ve görev süreleri uzatılan general/amiral ve albayların, yeni rütbe ve görevlerinin Aziz Milletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak aramızdan ayrılacak olan değerli silah arkadaşlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluklar dileriz"

2017 yılı Yüksek Askeri Şura olağan toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görevli general/amiral ve albaylardan; bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluktan emekliye sevk edileceklerin durumları görüşülerek karara bağlandı. Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde YAŞ kararlarına ilişkin yayınlanan liste şu şekilde: "

GÖREV SÜRESİ BİR YIL UZATILAN VE GÖREVİNE DEVAM KARARI VERİLEN GENERAL VE AMİRALLER

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 

KORGENERALLER

Korg. Mehmet Daysal, Korg. Şeref Öngay. 


KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 

TÜMGENERALLER

Tümg. Mehmet Özoğlu, Tümg. Veli Tarakcı, Tümg. Sinan Yayla. 

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 

TUĞGENERALLER
Tuğg. Ufuk Demirkılıç, Tuğg. Celalettin Bacanlı, Tuğg. Necdet Tuna, Tuğg. Sıtkı Varlı, Tuğg. Tevfik Algan, Tuğg. Halil Soysal, Tuğg. Mustafa Gönel, Tuğg. Mustafa Oğuz, Tuğg. Ahmet Ercan Çorbacı.

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 

KORAMİRALLER

Kora. Hasan Şükrü Korlu. 

TÜMAMİRALLER

Tüma. Ahmet İskender Yıldırım, Tüma. Aydın Şirin.

TUĞAMİRALLER

Tuğa. Mithat Kemal Algül. 

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI 

KORGENERALLER

Korg. Nihat Kökmen. 

TÜMGENERALLER

Tümg. Ali Çetinkaya. 

TUĞGENERALLER

Tuğg. Ahmet Biçer, Tuğg. İmdat Bahri Biber. 

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI GENERAL TERFİ LİSTESİ 

Tuğg. Metin Tokel, Kur.Alb. Muammer Alper, Kur.Alb. Altan Er, Kur.Alb. İsmail Şanlı, Kur.Alb. Zorlu Topaloğlu, Kur.Alb. Rasim Yaldız, Kur.Alb. Mehmet Özeren, Kur.Alb. Özkan Ulutaş, Kur.Alb. Selçuk Yavuz, Kur.Alb.Sami Yüksel, Kur.Alb. Mahmut Altun, Kur.Alb. Tuncay Altuğ, Kur.Alb. Mustafa Erkal Kuzuoğlu, Kur.Alb. Ersin Kaya, Kur.Alb. Taner Uysal, Kur.Alb. Taner Sağıroğlu, Kur.Alb. Özdemir Şan, Kur.Alb. Alper Eser,  P.Alb. Mehmet Kip, P.Alb. Tamer Atay, P.Alb. Davut Ala, P.Alb. Hakan Öztekin, P.Alb. Kemal Kırış, P.Alb. Aydoğan Budakçı, P.Alb. Hakan Yiğittürk, P.Alb. Mustafa Barut, P.Alb. Ersin Altay, Tnk.Alb. Engin Candaş, Tnk.Alb. Uğur Bülend Acarbay, Top. Alb. Sebahattin Türker, Top.Alb. Ahmet İbiş, Kr.Hvcl.Alb. Osman Dirmencioğlu, İs.Alb. Mehmet Rifat Alkan, Mu.Alb. Zafer Yaşar Celep, Ulş.Alb. Nurettin Kutluyuva, Bkm.Alb. İsmail Amanvermez, Müh.Alb. Osman Alp,  Mly.Alb. Ahmet Yüzbaşıoğulları. 

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI AMİRAL TERFİ LİSTESİ 

Tuğa. Tayyar Ertem, Tuğa. Kadir Yıldız,  Kur.Alb. Ayhan Türker Koçpınar, Kur.Alb. Yalçın Özkütük, Kur.Alb. Ayhan Gedik, Kur.Alb. Şafak Duruer, Kur.Alb. Yavuz Kılıç, Kur.Alb. Aykut Manioğlu, Kur.Alb. İlker Özkan, Kur.Alb. Mustafa Kaya, Kur.Alb. Mehmet Cem Okyay, Kur.Alb. Hakan Ercan, Dz.Alb. Taner Gün, Dz.İkm.Alb. Fikret Esin, Dz.Müh.Alb. Recep Erdinç Yetkin, Dz.Müh.Alb. Mehmet Sarı. 

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI GENERAL TERFİ LİSTESİ

Korg. Atilla Gülan, Tümg. Mehmet Özlü, Tuğg. Reha Ufuk Er, Plt.Kur.Alb. Oğuz Okuyucu, Plt.Kur.Alb. Yaşar Kadıoğlu, Plt.Kur.Alb. Fidan Yüksel, Plt.Kur.Alb. Özkan Edip Akgülay, Hv.P.Kur.Alb. Necati Gündüz, Hv.SS.Alb. Coşkun Uçarcılar, Hv.Kont.Alb. Bekir Erdal Özgenç, Hv.İsth.Alb. Bülent Çetin, Hv.Uçb.Alb. Gürhan Ergürhan, Hv.İkm.Alb. Sadık Uygur. 

HİZMET SÜRESİ İKİ YIL UZATILAN 1989 NEŞETLİ ALBAYLAR

KARA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Alb. Ayhan Saygın, Alb. Rafet Kılıç, Alb. Çetin Köklü, Alb. Çağahan Yeğin, Alb. Atila Özvar, Alb. Ahmet Yalçın İskender, Alb. Dündar Şahin Güngör, Alb. Ahmet Nurtan, Alb. İlhan Uçkun, Alb. Hakan Tutucu, Alb. Kemal Çakıroğlu, Alb. Olgun Altuntaş, Alb. Şeref Karaoğlan, Alb. Latif Taşdelen, Alb. Levent Ayık, Alb. Hakan Eroğlu, Alb. Özkan Çamdere, Alb. Şaban Özyılmaz, Alb. Muhammed Said Yeşildağ, Alb. Levent Özdiler, 

Alb. Şenol Zümrüt, Alb. Hasan Hüseyin Yüksel, Alb. Yolaç Erdur, Alb. Sacit Sabuncu, Alb. Bilal Bebiş, Alb. Kubilay Çakmak, Alb. Hakan Bozkurt, Alb. Sinan Aydemir, Alb. Aytekin Doğramacı, Alb. Ufuk Öner, Alb. Behiç Kunaç, Alb.Murat Erkuran, Alb. Zekeriya Yalçın, Alb. Özden Çelik, Alb. Yüksel Kolcu, Alb. Mustafa Karaman, Alb. İbrahim Özyurt, Alb. Selçuk Şarda, Alb. Hüseyin Türe, Alb. Fikret Rahmi Atalay,Alb. Ahmet Levent Tezel, Alb. Fatih Şemsettin Göker, Alb. Ümit Kıyak, Alb. Ahmet Keleş, Alb. Caner Demirci, Alb. Ümit Tatan, Alb. Bilge Tekin Çağlar, Alb. Ziya Karabay, Alb. Abdülmennan Şayan, Alb. İbrahim Şevki Hancı, Alb. Halil Çiçek, Alb. Sencer Akyel, Alb. Birol Arslan, Alb. Kemal Elvan, Alb. Necip Baldemir, Alb. Seyit Tekin, Alb. Güray Mete, Alb. Halil İbrahim Büyükbaş, Alb. Fatih Karagülle, Alb. İbrahim Güler, Alb. Mustafa Özlü, Alb. Hakan Algın, Alb. Mete Deniz, Alb. Metin Büyükçetin, Alb. Zekai Köksal, Alb. Gazenfer Elveren, Alb. Özcan Kara, Alb. İsmail Özdemir, Alb. Fatih Dönmez, Alb. Mustafa Bilgin Bilgenoğlu, Alb. Selim Alkan, Alb. Erdal Öney, Alb. Şenol Dilmen, Alb. Hakan Uysal, Alb. Hüsnü Yaşar, Alb. Ali Erhan Yıldız, Alb. Cevat Öçal, Alb. Birgi Hakan Ertürk, Alb. Adnan Ocak, Alb. Sinan Eren, Alb. Tayfun Türkoğlu, Alb. Kadir Eğriboyun, Alb. Ünal Hoşgör, Alb. Öztürk Korkmaz, Alb. Serdar Altıntaş, Alb. Atila Öztürk, Alb. Atila Şen, Alb. Mehmet Kamil Altan, Alb. Ufuk Bozkurt, Alb. Tunç Coşgun, Alb. Ayhan Urcan, Alb. Halil İbrahim Görkem, Alb. Taner Karakçı, Alb. Mustafa Uğur Alıcıoğlu, Alb. Rafet Yalçın, Alb. Gökhan Parlaktaş, Alb. Mustafa Zoral, Alb. Mehmet Tamer Aydın,  Alb. Bekir Engin Tatcı, Alb. Abdullah İlham Erençin, Alb. Mustafa Üstün, Alb. Abdulmuttalip Dürer, Alb. Salih İlker Saylam, Alb. Hüseyin Akış, Alb. Semih Akar, Alb. Recep Cömert, Alb. İlkay Atay, Alb. Yemini Erdem Gül, Alb. Mehmet Atasever, Alb. Adem Yılmaz, Alb. Özgür Tekaslan, Alb. Akın Çağlar, Alb. Hakkı Gündüz, Alb. Faik Metin Çelikkalem,  Alb. Yaşar Tuncer Bayser, Alb. Naci Karakoç. 

DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Alb. Mustafa Turhan Ecevit, Alb. Hasan Çankaya, Alb. Ercan Kireçtepe, Alb. Korkut Şen, Alb. Hakan Tolungüç, Alb. İlyas Gültaş, Alb. Gürol Akın, Alb. Mustafa Karadeniz, Alb.Aydin Sağlam, Alb. Gökhan Göktaş, Alb. Savaş Tuncer, Alb. Kağan Erkara, Alb. Murat Görgün, Alb. Oktay Şerifoğlu, Alb. Halil Temelli, Alb. Metin Turhan, Alb. Levent Candan, Alb. Ali Şahin, Alb. Mehmet Ekin, Alb. Mete Tez, Alb. Duygu Tez, Alb. Ayhan Balıkçı, Alb. Saltuk Tarhan. 

HAVA KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI

Alb. Selim Karsavuranoğlu, Alb. Osman Sezai Gök, Alb. Mehmet Tezcan, Alb. Barış Sayın, Alb. Bülent Bican, Alb. Birol Civelek, Alb. Ali İnci, Alb. Alper Seçkin, Alb. İsmail Ören, Alb. Ahmet Kılıç, Alb. Hakan Gökmen, Alb. Aziz Demirel, Alb. Cengiz Uysal, Alb. Hakan Zeren, Alb. Aziz Kasım Kaptan, Alb. Yaşar Özdemir,Alb. Kemal Özkan, Alb. Mehmet Ali Al, Alb. Alparslan Çongarlı, Alb. Mustafa Kemal Akkuş."  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YÜKSEK ASKERİ ŞURA KARARLARINI ONAYLADI

Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Kararlarını onayladı. Buna göre; Kara Kuvvetleri Komutanlığına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararları onaylamasının ardından Yüksek Askeri Şura üyeleri ile Beştepe'de düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye GDO çöplüğü oluyor

SONRAKİ HABER

Çankırı'da fabrika inşaatından düşen işçi yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...