24 Temmuz 2017 15:37

Güneş’in iftira ‘haber’ine gazetemizden suç duyurusu

Evrensel gazetesi, Güneş gazetesinin ‘İşte Zaman Ayarlı Kaos Planı’ manşeti ve iftira dolu haberleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

AKP MKYK Üyesi Ethem Sancak'a ait Esmedya bünyesinde yayınlanan Güneş gazetesi, Büyükada’da insan hakları savunucularına yapılan gözaltı ve tutuklamalar sonrası hazırladığı manşet haberde, toplantının “24 Temmuz'da planlandığı iddia edilen kaos planının bir parçası" olduğu iddiasını öne sürmüştü.

Haberde, Cumhuriyet gazetesi davasının ilk gün tarihini vurgulayan "24 Temmuz'da Birlikte Özgürüz" ismiyle kurulan WhatsApp dayanışma grubu "kaos planının delili" olarak gösterilmişti. Gazeteciler Mustafa Hoş, Banu Güven, Nevin Lagendijik ve tutuklu gazeteci Ahmet Şık’ın eşi Yonca Şık ile beraber gazetemiz de aynı haberde hedef gösterilmişti. 

Güneş'in haberinde, "İhanetin merkez üssü olarak ise Kadıköy seçilmişti. Burada sözde 'kurtarılmış bir alan' oluşturulacak, İran uyruklu İsveç vatandaşı olan casus Ali Gharavi'nin haritada işaretlediği Güneydoğu başta olmak üzere tüm Türkiye'ye model olarak sunulacaktı" iddialarına yer verilmişti. 

Bu iddialar üzerine Evrensel Gazetesi avukatları, İstanbul Adliyesi’nde Güneş gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu. (HABER MERKEZİ)

Fatih Polat: İftira manşetleri ve ‘Yalan dünya’

{{327049}}​

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da 3 bin 500 yıllık tahıl ambarları bulundu

SONRAKİ HABER

Genç kadın, eski eşinin evinde ölü bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...