24 Temmuz 2017 09:21

'Hero' bilançosu: 1 kişi gözaltına alındı, 7 kişi bırakıldı

'Hero' yazılı tişörtler giyenler 'FETÖ' iddiasıyla gözaltına alınmaya devam ediliyor. Trabzon'da 1 kişi gözaltına alınırken Adana'da 7 kişi bırakıldı.

Paylaş

Trabzon'un Şalpazarı ilçesinde, üzerinde ‘kahraman’ anlamına gelen İngilizce ‘Hero’ yazılı tişört giyen 28 yaşındaki Murat Y. gözaltına alındı. Adana'da ise 'Hero' yazılı tişört giydikleri için hafta sonu gözaltına alınan 7 kişi serbest bırakıldı.

Trabzon'daki olay dün öğle saatlerinde ilçe merkezinde yaşandı. Murat Y.'nin tişörtündeki ‘Hero’ yazısını gören  bir vatandaş polise ihbarda bulundu. Murat Y., ihbar üzeribe Şalpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alındı. Polis merkezine götürülen Murat Y.'nin ifadesinde, "Tişörtlerin FETÖ terör örgütü reklamını ve propagandası yapmaya yönelik olduğunu ve satışının yasak olduğunu bilmediğini ve FETÖ ile hiçbir ilgisinin olmadığını" söyledi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ADANA'DA 7 KİŞİ SERBEST

Adana'da ise hafta sonu 'Hero' yazılı tişört giydikleri için gözaltına alınan 7 kişi, örgüt bağlantısı bulunmadığı belirlenince serbest bırakıldı.

Adalet Bakanlığı tüm Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderilen genelge ile "FETÖ/PYD ve diğer terör örgütü mensubu tutukluların kamuoyunu ve davaları etkilemeye yönelik mesaj içerikli kıyafetlerinin toplatılmasını" istedi. Bu kapsamda Adana'da hafta sonu farklı saatlerde ve adreslerde yaşları 16 ile 25 arasında değişen M.C.A., M.E., H.U., Ş.B.P., G.B., S.E.G. ve E.İ. gözaltına alındı. 'FETÖ/PDY propagandası' yaptıkları iddiasıyla ifadeleri alınan 7 şüpheli aralıklarla çıkartıldıkları Cumhuriyet Savcılığı tarafından "Terör örgütü ile bağlantıları bulunmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?

Muğla'da görülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast davasında sanık asker Gökhan Güçlü'nün duruşmaya 'Hero' yazılı tişörtle gelmesi büyük tepki çekmişti. Bunun üzerine tişörtü aylar önce piyasaya süren DeFacto şirketi tişörtün satışını durdurdu. Ancak ilerleyen günlerde tişörtü önceden satın alan çok sayıda kişi, sokakta durdurularak gözaltına aldı.

DeFacto’nun sahibi Zeki Cemal Özen, hem AKP’ye yakınlığıyla biliniyor hem de İstanbul İlahiyat Vakfı’nın kurucuları arasında yer alıyor.(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

  Gazetecilerin yargılanması bir haberdir!

SONRAKİ HABER

KESK: Ankara Valiliği OHAL içinde OHAL oluşturdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa