14 Temmuz 2017 13:18

Erdoğan'dan Bakan Bozdağ'a: Ahmet Türk'ü nasıl bıraktınız?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL'i kaldıracağız’ açıklaması yaptı. 

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adalet Yürüyüşü'ne katılan eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün serbest bırakılmasını eleştirdi: “Sayın Bakan, bunlar tam teşekkülü hastaneden rapor aldılar mı? Bu raporu size gösterdiler mi? Nasıl bunlara çıkma şeyi verildi? Bunlar kontrollü göz hapsinde olması gerekirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen 15 Temmuz ve İnsan Hakları Paneli’nde konuştu.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

‘GİTSİNLER ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞSINLAR, BİZE NE’

“Türkiye hukuk devleti olmasaydı onbinlerce hain rastgele açılmış çukurlarda yatıyor olurdu. İşte bu kadar kişi işlerinden edildi. Bunların bundan sonra ihtiyaçları nasıl karşılanacak? Gitsinler özel sektörde çalışsın bize ne. Onu mu düşüneceğiz bir de. Devlet mi besleyecek bunları? Devlet besledi. Devlete ihanet etti bunlar. E zaten Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri de 657'dir. 657'nin de eğer bir mutabakat sağlanabilse, aynen batıda olduğu gibi memur-işçi ayrımı değil, 657'nin tamamiyle çalışanlar olarak değiştirilmesi lazım.”

‘OHAL’İ KALDIRDIK DA NE OLDU?’

“Şimdi bize şunu söylüyorlar: OHAL'i ne zaman kaldıracaksınız? Bütün bu huzursuzluklar bittiği zaman OHAL'i kaldırıcaz. Terörle mücadelede hedefe ulaştığımız zaman OHAL'i kaldıracağız. Bunlar bitmeden kimse bizden OHAL'i kaldırmamızı beklemesin. Bakın Fransa. Fransa'da devlete darbe mi yaptılar. Teröristler 15-20 Fransız vatandaşını öldürdü. Biz de bugüne kadar 40 bine kadar vatandaşımızı kaybettik. Şimdi beyfendiler bizden OHAL'in kaldırılmasını bekliyor. Biz göreve geldiğimizde 15 yıl önce, Türkiye'de OHAL vardı. Biz de Anadolu'yu Güneydoğu-Doğu, bu bölgelerde dolaşırken oradaki vatandaşlarıma soruyorum: Bizden ne bekliyorsunuz? Dediler ki ne olur şu OHAL'i kaldırın başka bir şey beklemiyoruz. O zaman 1 ay içerisinde OHAL'i kaldırdık. Peki kaldırdık da ne oldu? Bir şey değişmedi. Terör orada her geçen gün arttı.”

‘AHMET TÜRK'Ü NASIL BIRAKTINIZ?’

OHAL olmasaydı başka şeyler de olabilirdi. Bak yürüyüşü yaptın bir teşekkür var mı? Biz bu partinin darbeler karşısındaki tavrını da iyi biliriz. Şayet terör örgütlerinin değil de devletinin, çok enteresan o gün beraber yürürken bir tanesi de Adalet Bakanımız da burada, çok hasta olduğu için Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı hastalığı sebebiyle serbest bırakıldı. Bu nasıl hasta serbest bırakılıyor ve ondan sonra yürüyüşte yürüyor. Sayın Bakan, bunlar tam teşekkülü hastaneden rapor aldılar mı? Bu raporu size gösterdiler mi? Nasıl bunlara ben çıkma şeyi verildi? Bunlar kontrollü göz hapsinde olması gerekirdi. Milletinin yanında saf tutmuş olsaydı bu partinin yaptıklarına başka bir şekilde bakabilirdik.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarım-ÜFE haziranda azaldı

SONRAKİ HABER

Dünyada her gün 1 milyon iş kazası oluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...