06 Temmuz 2017 07:39

EMEP, 9 Temmuz'daki Adalet Mitingi'ne çağrı yaptı

Emek Partisi 'Adaleti birlikte kazanacağız' diyerek 9 Temmuz Pazar günü Maltepe'de yapılacak Adalet Mitingi'ne çağrı yaptı.

Paylaş

Emek Partisi "Adaleti birlikte kazanacağız" diyerek bir açıklama yayınladı. EMEP, "Adalet talebinin ülkemizde yaşanan siyasal koşullar içerisinde ne kadar acil ve kapsayıcı bir talep haline geldiği ana muhalefet liderinin başlattığı Adalet Yürüyüşü vesilesiyle bir kez daha açığa çıkmış oldu" diyerek yürüyüşün, Türkiye’de haksızlığa ve hukuksuzluğa uğrayan tüm toplumsal kesimlerin "adalet” arayışının sembolü haline geldiğini belirtti.

EMEP'in açıklaması şöyle: 

Erdoğan’ın, hükümetinin ve yandaş medyanın her türlü baskı, tehdit, karalama çabalarına rağmen talimatla işleyen yargı sistemi başta olmak üzere, her alanda adaletsizliğe uğradığını düşünen herkes ve her toplumsal kesim bu yürüyüşe katılıyor, destek veriyor.

Yıllardır uygulanmakta olan antidemokratik, baskıcı ve savaş kışkırtıcı politikaların bir parçası olarak, bugün Erdoğan ve AKP'si eliyle gerçekleşen hukuksuzluk ve adaletsizlik, tüm toplumsal kesimleri ağır hak ihlallerine uğratmıştır. Yıllardır aydınlatılmayan siyasi cinayetlere, katliamlara yenileri eklenmiştir.

Her geçen gün artan iş cinayetlerini durdurmak bir yana, AKP hükümetinin politikalarıyla, sömürü ve vahşetin önü sınırsızca açılarak, işçiler kapitalist kar hırsına teslim edilmektedir. TİS grevleri yasaklanmaktadır. Suyun, toprağın, yeraltı ve yerüstü kaynaklarının dizginsizce yağmalanmasına karşı çıkan üretici köylüler ve çevreciler jandarma/polis zoruna maruz kalmaktadır.

'ÜLKE BÖLGEDE SAVAŞIN EŞİĞİNE GETİRİLMİŞTİR'

Bilim karşıtlığı, toplumu muhafazakârlaştırma, din istismarcılığı ve cinsiyetçilik kışkırtılıyor, sokakta, toplu taşıma araçlarında, işyerlerinde, her yerde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri artıyor. OHAL/KHK'lerle  işten atmalar, basın-yayın organlarını, dernekleri, sendikaları kapatmalar, muhalif gazetecilere, siyasetçilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar sürüyor. Kürt sorunundaki çözümsüzlük, Ortadoğu'da savaşçı politikalar ağır insan hakları ve yaşam hakkı ihlallerine yol açmaktadır. İktidarın yayılmacı ve savaşçı dış politikaları sonucu ülke bölgede savaşın eşiğine getirilmiştir.

'ADALET TALEBİ GENİŞ TOPLUMSAL KESİMLERİN TALEBİ HALİNE GELMİŞTİR'

Bütün bu nedenlerle 'adalet' talebi,  diğer demokrasi talepleriyle birleşerek geniş toplumsal kesimlerin talebi haline gelmiştir. Halkın adalet talebine yanıt vermekten uzak olan hükümet ise 'tek adam, tek parti diktatörlüğü' politikalarını sürdürmek ve OHAL’i uzatmak için 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü sorumsuzca ve sınırsızca istismar etmeye hazırlanmaktadır.

Bu koşullarda, 9 Temmuz Pazar günü Maltepe'de yapılacak olan "Adalet Mitingi"nin hem talepleri, hem de içinden geçilen dönemin özellikleri bakımından taşıdığı önem açıktır.

Adalet, barış ve demokrasi mücadelesinin ortaklaştırılmasının bir adımı olarak bütün işçileri, emekçileri, gençleri ve kadınları İstanbul “Adalet Mitingi”ne katılmaya; OHAL’in kaldırılması, KHK’lerin bütün sonuçlarıyla iptal edilmesi için mücadeleye, demokratik hakların ve siyasal özgürlüklerin güvence altına alındığı demokratik bir anayasa ve Demokratik Türkiye mücadelesini hep birlikte büyütmeye çağırıyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AKP’nin Suriyeli cihatçı ittifakı dağılıyor mu?

SONRAKİ HABER

Bandırma’da bir Roman havası: Drom

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...