‘Adalet Nöbetleri’ İzmir'de de başlıyor

İzmir'de 'Adalet Yürüyüşü' sonlanana kadar 'Adalet Nöbetleri' tutulacak. 'Adalet Nöbetleri' 29 Haziran Perşembe günü başlayacak.

28 Haziran 2017 10:12
Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ bitene kadar İzmir’de de emek ve demokrasi güçleri her akşam adalet nöbetleri tutacak.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile Ankara’dan başlayan ve İstanbul-Maltepe’de sona erecek olan ‘Adalet Yürüyüşü’ 14. gününde sürüyor.

Yürüyüşe her geçen gün farklı çevrelerden destek gelirken, İzmir’de de emek ve demokrasi güçleri, yürüyüş sona erene dek ‘Adalet Nöbeti’ tutma kararı aldı. Her gün saat 19:00-20:00 saatleri arasında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşecek olan nöbetlerin ilki yarın gerçekleşecek.  ‘Adalet Nöbetleri’nde farklı kesimlerin de adalet çağrıları dile getirilecek.

‘Adalet Nöbetleri’nde her gün farklı bir adaletsizlik örneği kamuoyuyla paylaşılacak. Ayrıca, nöbetlerde İzmirliler neden adalet istediklerini de dile getirebilecek. 30 Haziran’da ihraç edilen kamu emekçileri, 2 Temmuz’da Aleviler, 3 Temmuz’da gazeteciler, 4 Temmuz’da LGBTİ’ler, 5 Temmuz’da yaşam savunucuları, 6 Temmuz’da kadınlar ve 7 Temmuz’da da yine ihraç edilen kamu emekçileri yaşadıkları adaletsizlikleri anlatacak. CHP’nin yürüyüşü bitireceği 9 Temmuz günü de kitlesel bir şekilde Maltepe’ye gidilmesi planlanıyor.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri yaptıkları basın toplantısı ile İzmirlileri nöbete katılmaya çağırdı. Basın metnini okuyan emek ve demokrasi güçlerinin sözcüsü ve DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, “Sarayın ve AKP iktidarının tek adam rejimi oluşturma ihtirasının ülkeyi ağır bir krize sürüklediğini” vurgulayarak “AKP iktidarı uzun süredir şu şiarı benimsemiş durumda: ‘Adalet, güçlünün işine gelen şeydir.’ Devletin bütün kurumlarını bu şekilde davranmaya zorluyorlar ve hepimizin buna alışmasını istiyorlar. Oysa uzun insanlık tarihinin öğrettiği basit bir ders var: Güçlünün adaleti, adaletsizliklerin en büyüğüdür” dedi.

‘ADALET YÜRÜYÜŞÜ TARİHSEL BİR NİTELİK KAZANDI’

Adalet Yürüyüşü’nün, ülkenin geleceğine sahip çıkmak açısından anlamlı ve önemli bir adım olduğunun da altını çizen Sarı, yürüyüşün her geçen gün adalete susamış çok farklı toplumsal kesimlerin, kurum ve kişilerin adalet taleplerinin ifade bulduğu tarihsel bir nitelik kazanmaya başladığını belirtti. İşçilerin, kadınların, Kürtlerin, çevrecilerin, gazetecilerin, Cumartesi Anneleri'nin, katliamlarda yaşamını yitirenlerin ailelerinin, LGBTİ’lerin, Alevilerin ve gençlerin adalet istediğini dile getiren Sarı şunları söyledi “Adil bir toplumda yaşamak isteyen akıl ve vicdan sahibi tüm İzmirlileri gelecek güzel günlere duyulan inanç ve umudu yeşertmek, dayanışmayı ve mücadeleyi büyütmek için bu nöbete destek vermeye çağırıyoruz.” (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kuzey Afrika sıcakları geliyor 

SONRAKİ HABER

Alman Konsolosluğu önünde şüpheli paket endişesi yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...