28 Haziran 2017 07:18

Kadınlar Euroleague'de yeni sezon katılımcıları belirlendi

FIBA Kadınlar Euroleague’de önümüzdeki sezon mücadele edecek 14 takım belirlendi. Türkiye'den 3 takım Euroleague'de yer alacak.

Paylaş

FIBA Kadınlar Euroleague’de önümüzdeki sezon Türkiye’den Fenerbahçe, Galatasaray ve Yakın Doğu Üniversitesi mücadele edecek.
Euroleague’in internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre turnuva 11 Ekim’de 16 takımın katılımıyla başlayacak. Katılımcılardan 14’ü netleşti.

DOĞRUDAN KATILANLAR

Türkiye’yle birlikte Rusya, 3 temsilciyle organizasyonda en çok takımla yer alan ülke. Rusya’dan Dinamo Kursk, Nadezhda ve UMMC Ekaterinburg önümüzdeki sezon Euroleague’de olacak.

2013/14’te finalde Fenerbahçe’yi mağlup ederek şampiyon olan Galatasaray yeniden kadın basketbolunun zirvesine dönerken, Euroleague ve Türkiye Ligi şampiyonluğunu finalde kaçıran Fenerbahçe ile Türkiye Şampiyonu ve FIBA Eurocup Şampiyonu Yakın Doğu Üniversitesi şampiyonluk mücadelesi verecek.

Fransa’dan ESBVA-LM ve Tango Bourges Basket, Belçika’dan Castors Braine, İtalya’dan Famila Schio, İspanya’dan Avenida, Macaristan’dan Sopron Basket, Polonya’dan Wisla Can-Pack, Çekya’dan USK Prag diğer katılımcılar.

SON 2 TAKIM HENÜZ BELLİ OLMADI

Öte yandan Euroleague biletini alacak diğer 2 takım, BLMA(Fransa)-Szekszard(Macaristan) ve Piestanske Cajky(Slovakya)-CCC Polkowice(Polonya) ekipleri arasındaki maçlar sonucu belli olacak.

Normal sezon fikstürü, 4 Temmuz’da Münih’te çekilecek.

RUSYA HAKİMİYETİ

Geçtiğimiz sezon Dynamo Kursk finalde Fenerbahçe’yi 77-63 yenerek şampiyon olmuştu. Rusya’dan bir önceki yılın şampiyonu UMMC Ekaterinburg ise USK Prag’ı 68-63 mağlup ederek üçüncülüğü elde etmişti. Final Four Rusya’nın Ekaterinburg kentinde oynanmıştı.

MİLLİ TAKIMLARDA TABLO FARKLI

Kulüpler seviyesinde Rusya ve Türkiye’nin hakimiyetinin Eurobasket’e fazla yansımadığı görülmüştü. Eurobasket 2017’de son dörde İspanya, Fransa, Belçika ve Yunanistan kalmış, İspanya finalde Fransa’yı 71-55 yenerek şampiyon olmuştu. Türkiye, turnuvayı beşinci tamamlamıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sıcak havalarda hayvan bakımında dikkat edilmesi gerekenler

SONRAKİ HABER

Bisikletiyle dünyayı geziyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...