18 Haziran 2017 11:46

Erdoğan'dan medya patronlarına 'Adalet yürüyüşü' emri

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Erdoğan'ın dün medya temsilcilerine 'Adalet yürüyüşü'nü yayınlamama emri verdiğini söyledi.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün medya patronları ve yöneticileriyle yaptığı iftarı değerlendirdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Erdoğdu, "1- Erdoğan dün akşam bütün gazetelerin yöneticilerini özellikle Aydın Doğan'ı çağırıp Adalet Yürüyüşü'nü vermemelerini emretti... 2- Adalet yürüyüşünü yayınlamayı teröre destek saydı... Çünkü korkuyor... Anadolu yollarından yükselen adalet çığlığı Saray'ı sarsıyor...." ifadelerini kullandı.

Erdoğan dünkü buluşmada 'Adalet yürüyüşü'ne ilişkin, "Terör örgütü mensupları ile işbirliği içinde hukuku çiğnemenin milli güvenliği tehdit eden eylemlere girişmenin elbette bir müeyyidesi olacaktır. Bugün ortalığı ayağa kaldıranlar FETÖ ile işbirliklerini sorgulamalıdırlar. Sizin 15 Temmuz'dakilerden ne farkınız var? Onların elinde F-16'ları vardı. Tanklar, toplar ile saldırıyorlardı. Sizlerde yollarda yürüyüşleri yapıyorsunuz akşam da karavanlarda istirahat ediyorsunuz. Sizler kalkıp TEM'i, E-5'i işgal ederiz diyecek olursanız o zaman durum aynen 15 Temmuz'a dönüşür. Ona da tabii ki müsaade etmek gibi bir lüksümüz asla yok. Yasal yollardan  gidişiniz şu anki hükümetimizin bir inceliği, lütfudur. Hukuk önünde hiç kimse dokunulmaz değildir. Kendi istedikleri kararlar çıkmadığında yargı kurumuna saldırınlar en büyük zararı bu ülkeye veriyorlar. Adalet yollarda değil, adliye binalarında aranır" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Manisa'da yeni ihaleye kadar askerin yemeği belediyelerden

SONRAKİ HABER

Sınava girebilmek için ayağındaki alçıyı söktü ama yetmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...