05 Haziran 2017 19:43

Kadınlar eşi tarafından öldürülen Birgül Çoban’ı andı

Ali Çeçen tarafından sistematik şiddete maruz kalan Birgül Çoban için kadınlar bir araya gelerek öldürüldüğü yere karanfil bıraktı. 

Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu boşanmak istediği eşi Ali Çeçen tarafından öldürülen Birgül Çoban öldürüldüğü Kasımpaşa’daki sokağa giderek karanfil bıraktı. Çoban’ın öldürüldüğü yerde bir araya gelen kadınlar “Hayatın içindeyiz, özgürlükten vazgeçmeyeceğiz” “Kadın Cinayetlerini durduracağız” dövizleri ile Çoban’ın fotoğraflarını taşıdı. Platform üyelerinin ve ailesinin yapmak istediği basın açıklamasına mahalle sakinleri de destek verdi. 

‘NEDEN BOŞANMAYA KARAR VERDİKLERİNDE BUNUN ÖNÜNE TAŞ KONULUYOR’

Eylemde söz alan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Fidan Ataseven, kadın cinayetlerinin artışına dikkat çekerek son öldürülen kadın olmasını umduklarını ifade etti. Basının türlü yalanlar yazabileceğine dikkat çeken Ataseven, Çoban’ın daha önceden boşanma dilekçesini verdiklerini bildiklerinin altını çizdi. Ali Çeçen’in tehditleri ile boşanma dilekçesinin Çoban’ın geri çektiğini ifade eden Ataseven, kadınların boşanmak istemelerinin hayatlarına mal olmaması gerektiğini söyledi. Kadın Cinayetleri Platformu olarak kadınları hayatta tutmak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Ataseven "Koruma Kanunu çıkarmak için mücadele ettik, çıktı, uygulansın diye uğraşıyoruz. Peki, kadınları hayatta tutabilmek, boşanmak isteyen kadınların arkasında durmak biz kadınların görevi de devletin hiç görevi değil mi bu. Bu sorunun cevabını hangi yetkili bize verecek, veremeyecekler. Evlenmeye karar veren kadınlar, bireyler boşanmaya karar verdiklerinde neden bunun önüne taş konuluyor, neden mahkemeler bunu engellemeye çalışıyor? " diye konuştu. 

‘ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERDE BİRGÜL’ÜN ADALET MÜCADELESİNİ BAŞLATIYORUZ’

Fidan konuşmasına şöyle devam etti. "Biz bugün Birgül kardeşimizin öldürüldüğü yerde, onun adalet mücadelesini başlatıyoruz, o katil mahkeme salonlarına çıkıp kravat taktığında, pişmanım dediğinde, Birgül'e çeşitli iftiralar attığında, biz orada olup o mahkeme salonlarını, adliye koridorlarını, adaletin gerçek sesi olarak haykıracağız ve inleteceğiz.”

‘DAVASININ TAKİPÇİSİYİZ’

Kadın cinayetlerinin sadece Türkiye’ye özgü bir olgu olmadığını ve dünyanın çeşitli yerlerinde de kadınların buna karşı ayağa kalktığını belirten Ataseven, tüm kadınların mücadelesinin ortak olduğunu kaydetti. Şiddet uygulayan tüm erkeklerden hesap soracakları ifade ederek sözlerini sürdüren Ataseven, Birgül Çoban’ın ailesinin yanında olacaklarını ve davanın takipçisi olacaklarını duyurdu. 

Çoban’ın kuzeni Fadime Güleç de Birgül'ün yaşadığı süreci anlattı. Güleç “Birgül dayak yedi kaç defa, 3 kez dilekçe verdi geri aldırdı, sonra öğrendik ki çocukları ile tehdit ediyormuş” diye konuştu. Polisin olay yerine çok geç geldiğini belirten Güleç “Adalet istiyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Birgül Çoban’ın öldürüldüğü yere karanfillerle birlikte fotoğrafı bırakıldı. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Antrenmanda yere yığılan futbolcu Tiote hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Tam iki yıl oldu...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...