Kemal Gün'ün talebi kabul edildi, kemikler verilecek

Dersim Barosu: Valilik, 83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün'ün oğlunun kemiklerinin teslim edileceğini söyledi.

17 Mayıs 2017 09:05
Paylaş

Ç. Sinem UĞURLU / Kemal ÖZER
İstanbul
/Dersim

Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım ve CHP İl Başkanı  Ali Rıza Güder Tunceli Valiliği ile görüştü. Görüşme sonucunda 83 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün'ün oğlunun kemiklerinin, aileye teslim edileceği duyuruldu. Kemal Gün ise tüm kemikler teslim edilene kadar eylemini sürdüreceğini açıkladı.

Evrensel'e bilgi veren Dersim Barosu Başkanı Barış Yıldırım, Tunceli Valisi ile yaptığı yaptığı görüşme sonucu olay yerinde bulunan insan kemiklerinin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından belediyeye teslimin ardından Kemal Gün’e defnedilmek üzere verileceğini aktardı. Fakat, Valilik ailenin kemikleri nereye defnedeceğini resmi makamlara bildirmesi gerektiğini söyledi.

Olay yerinde bulunan insan kemikleri DNA eşleşmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. Adli Tıp Kurumu incelemesini tamamladı. Kemiklerin önümüzdeki hafta içinde Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşması bekleniyor.

Barış Yıldırım, "Dersim Barosu olarak sürecin Kemal Gün’ün yaşam hakkı açısından daha vahim bir noktaya gelmeden bu şekilde bir sonuca varmış olması bizler için sevindirici olmuştur. Bu durum Kemal Gün'ün kendisine de bildirildi" diye konuştu. 

KEMAL GÜN: KEMİKLER VERİLENE KADAR AÇLIK GREVİNDEYİM

Öte yandan açlık grevini sürdüren Kemal Gün, "Oğlumun tüm kemiklerini almadan açlık grevini bitirmeyeceğim. Sadece 160 kemik gönderildi. Kendi ellerimle topladığım kemik yarım torbaydı. Hepsini bana versinler. Tüm kemikler bana verilirse Erzurum'da köyüme götürüp defnederim. Kemikler verilene kadar açlık grevindeyim" dedi.

Heyet de yer alan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen de konuya ilişkin Evrensel’e bilgilendirmede bulundu. Özmen, “Bugün biz Başsavcı ve sonrasında da Vali ile bir görüşme yaptık. Vali bey savcılık işlemleri sonrasında kendilerine ulaştığında aileye teslim edeceklerini bildirdi. İstanbul Adli Tıp’tan DNA ile incelemeler yapıldıktan sonra net bir tarih olmasa da kısa bir süre içerisinde teslim edileceğini düşünüyoruz” dedi.

Cenazenin kargo ile gönderileceğini belirten Özmen ayrıca, cenazenin ailenin istediği şekilde defin edileceği konusunda da valiliğin bu talebi kabul ettiğini açıkladı. Özmen şunları söyledi, “Ayrıca Vali bey ailenin cenazeyi istediği yere defnedebileceğini de ifade etti. Hem teslim edileceğini hem de defin için ailenin isteğinin yerine getirileceğini bizzat Vali bey bizi dile getirdi” dedi. Özmen, “Umarım ki bir can kaybı ya da kalıcı sağlık sorunları baş göstermeden Kemal Gün’ün talebi kısa sürede yerine getirilir diye umut ediyoruz” diye konuştu.

AÇLIK GREVİ 83. GÜNÜNDE

70 yaşındaki Kemal Gün, Dersim Çet Deresi’ne yapılan hava saldırısında yaşamını yitiren DHKC’li oğlu Murat Gün’ün cenazesini alabilmek için 83 gündür Seyit Rıza Parkı’nda açlık grevi eyleminde.  

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Meclise fezleke yağdı

SONRAKİ HABER

Penguen: Her şey için teşekkürler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...