02 Nisan 2017 12:39

Oğlunun cenazesini isteyen babaya 8 bin 626 TL ceza

Dersim'in Çet Deresi’ne düzenlenen bombardımanda yaşamını yitiren oğlunun cenazesini almak için açlık grevindeki babaya 8 bin 626 TL ceza verildi.

Paylaş

Çet Deresi’ne düzenlenen bombardımanda yaşamını yitiren oğlunun cenazesine ulaşmak için 38 gündür açlık grevinde olan Kemal Gün’e, her gün için 227'şer TL para cezası kesildi. 

Dersim merkez ve Hozat ilçesi arasındaki Çet Deresi’ne yönelik 7 Kasım 2016 tarihinde yapılan hava bombardımanında yaşamını yitiren 11 kişinin cenazesi ailelerine verilmiyor. Bombardımanda yaşamını yitiren Murat Gün’ün babası Kemal Gün’ün başlattığı süresiz açlık grevi Dersim'deki Seyid Rıza Meydanı’nda 38’inci gününde devam ediyor. Oğlunun cenazesinin verilmesi için grevde olan baba Gün’e “Kabahatler Kanunu” gerekçesiyle dün toplu şekilde grevde olduğu her gün için 227'şer TL para cezası kesildi. 

‘CENAZEYİ VERMEYİP PARA CEZASI KESİYORLAR’

Duruma ilişkin konuşan baba Gün, “38 gündür açlık orucundayız. Daha da bir bilgi alamadık. Biz de avukatlarımızı bekliyoruz. Yeni bir dilekçe ile savcılığa başvuracağız. Günlük 227 TL her gün için ceza kesiyorlar. Onların hakları varsa bizim de haklarımız var. Hem çocuklarımızı katledip bir de çocuklarımızı vermedikleri için ceza kesiyorlar. Kanunda, hukukta, insanlıkta, dünya devletlerinde bu var ise evet diyelim. Ama bu cezayı kesmeye de hakları yoktur. Çocuklarımızın cenazelerini, tek bir kemik dahi olsa bize versinler biz de gidelim. Madem direnişimizden korkuyorlar ve kamuoyuna ulaşmasından korkuyorlarsa cenazemizi versinler, gidelim.” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’a göre ‘Hayır’ diyenler ya darbeci ya terörist

SONRAKİ HABER

Gebze’de ‘Yarın için işçiler hayırda buluşuyor’ etkinliği 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa