11 Mayıs 2017 11:58

Karaburun'da tepki çeken balık çiftlikleri Bakan'a soruldu

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Karaburun'da halkın tepkisine rağmen yapılmak istenen tek projeli balık çiftliklerini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, Mecliste İzmir Karaburun Yarımadası’nda halkın itirazına rağmen yaklaşık 4 milyon metrekarelik alana yapılmak istenen tek projeli balık çiftliklerini sordu.

Bayır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kararını tekrar gözden geçirmesini isteyerek, illa yapılacaksa başka bir alanın tespit edilerek, farklı bir yerde balık çiftliğinin yapılmasını talep etti. Bayır, “İzmir Karaburun Yarımadası’nda yaklaşık 4 milyon metrekare yapılmak istenen tek projeli balık projelerinin; bütün muhtarlar, sivil toplum örgütleri, kent konseyleri karşı çıkarken; denizlerimizin kıyılarımızın kirletilmesi, doğanın yok edilmesi, bitirilen turizm’in daha da bitirilmek istenmesi, halka rağmen, rant adına yarımadanın kirletilmesine, izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığının bu kararını gözden geçirmesini, illa yapılacaksa başka bir alanın tespit edilerek, farklı bir alanda bu balık çiftliğinin yapılmasını talep ediyoruz. Yapılmak istenen tek projeli balık çiftliklerine; bütün muhtarlar, sivil toplum örgütleri, kent konseyleri karşı çıkarken; denizlerimizin kıyılarımızın kirletilmesi, doğanın yok edilmesi, bitirilen turizm’in daha da bitirilmek istenmesi, halka rağmen, rant adına yarımadanın kirletilmesine, izin vermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Çevre Şehircilik Bakanlığının bu kararını gözden geçirmesini, illaki yapılacaksa başka bir alanın tespit edilerek, farklı bir alanda bu balık çiftliğinin yapılmasını talep ediyoruz” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Altı Nokta Körler Derneği: Dilenen değil, direnen engelliyiz

SONRAKİ HABER

Koçerlere yayla yolunda asker engeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...