07 Mayıs 2017 10:25

Aziz Yıldırım'dan rakip takım başkanına tokat!

Kadınlar Basketbol Ligi final serisinde Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe mücadelesinin ilk maçına erkek şiddeti damga vurdu.

Paylaş

Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe arasında oynanan Kadınlar Basketbol Ligi Final serisi ilk maçı öncesi Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör'e tokat attı. Spor Şube Polislerinin araya girmesi sonrası iki başkan ayrı ayrı yerlere oturtuldu.

DHA'nın haberine göre Aziz Yıldırım olaylardan sonra basın mensuplarına 'Görüyorsunuz yaptıkları ahlaksızlıkları. Oyuncularımızı ayartıyorlar, bilet istiyoruz bilet vermiyorlar, burayı Beşiktaş taraftarlarıyla dolduruyorlar. Bu maç Fenerbahçe ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanacak maç. Bu Beşiktaşlıların burada ne işi var. Ama bu iş burada bitmeyecek" dedi.

Işık Eyigüngör, Aziz Yıldırım'ın kendisine yumrut attığını söylerken, Yıldırım ise kendilerine protokolde yeterince yer ayrılmadığını belirtti.

Olaylardan yaklaşık 15 dakika sonra maç başladı.

SON PERİYOTTA BİR SALDIRI GİRİŞİMİ DAHA

Aziz Yıldırım, son periyotta bu kez Mahmut Uslu ile birlikte Eyigüngör'ün üzerine doğru yürümeye kalkıştı. Işık Eyigüngör oturduğu yerden kalkarak salonun üçüncü katına çıktı.

MAÇI YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ KAZANDI

Caferağa Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Yakın Doğu Üniversitesi, 78-70 üstünlükle tamamladı.

YILDIRIM: ÜYELİKLERİYLE İLGİLİ GEREKEN İŞLEM YAPILACAK

Maç sonrası açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı: 

"...Böyle Fenerbahçe kulüp üyesi olmaz. Beşiktaş'ın Asya Kartalları'na vermişleri parayı, getirtmişler burada tribünde bağırtıyorlar ya... Fenerbahçe-Beşiktaş kavgası mı körüklüyorlar? Ne işi var onların burada? Onların karşıda maçı var, gitsinler oraya maçlarına. Yakın Doğu ile ne ilgileri var? Böyle saçma bir şeyler görmedim ben ya... Ondan sonra, "Tokatladı" diyorlar. Yahu yaparım, daha çok da yaparım!"

"Üyelikleriyle ilgili gereken işlem yapılacaktır. Disiplin kurulu onlar görevlerini yapar. Salı günü yine geleceğim. Fenerbahçe Başkanı giremezmiş, Fenerbahçe başkanı her yere girer. Bizde öyle bir yürek var ki..."

EYİGÜNGÖR: TÜRK SPORU İÇİN KARA BİR GÜN

Eyigüngör ise "Misafir takımın başkanı geldiğinde, Türk örf ve adetlerine göre ayağa kalkıp elimizi uzattığımızda bize yumruk attı. Bu, Türk sporu için kara bir gündür" dedi.

Aziz Yıldırım'ın, Fenerbahçe Kulübü için protokol tribününde eksik yer ayrıldığı yönündeki iddialarına da yanıt veren Işık Eyigüngör, "11 adet protokol, 97 adet de seyirci koltuğu vereceğimizi resmi bütün merciler biliyor. Basketbol Federasyonu, Emniyet ve Fenerbahçe Kulübü'nde bunlar kayıtlıdır. Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Balaban konuyu bilmektir" diye konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın, Yakın Doğu Üniversitesi'nin usulsüz transfer yaptığını öne sürmesine ise Eyigüngör, "Usulsüz oyuncu transferi ne demek? Ben öyle bir şey bilmiyorum. Usulsüz bir transfer olmaz" yanıtını verdi.

Yıldırım'ın, Fenerbahçe kongre üyeliğinden ihraç edilmesi için kendisini disiplin kuruluna vereceklerini açıklamasıyla ilgili de Işık Eyigüngör, şunları söyledi:

"Aziz Yıldırım her zaman olduğu gibi basına yanlış bilgi veriyor. 26 Kasım 2016 yılında ben ve 4 arkadaşımı disiplin kurulu atma kararı verdi. Fenerbahçe Yönetim Kurulu 26 Kasım 2016'dan beri bunu imzalamıyor. Mahkemeye gidip itiraz etmeyelim diye imzalamıyor. Aziz Yıldırım imzalasın ve beni Fenerbahçe Spor Kulübü'nden atsın. Ben zaten böyle bir başkanın olduğu yerde de durmam."

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Eyigüngör maç sonrası Haydarpaşa Numune Hastanesi'ne giderek darp raporu aldı. Daha sonra Kadıköy Rıhtım Karakolu'na gelen Işık Eyigüngör, Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldu. Eyigüngör, konuyla ilgili açıklama yapmazken arkadaşları kendisini yalnız bırakmadı.

SPOR BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın konuyu yakından takip ettiği ve yaşananları 'kabul edilemez' olarak değerlendirdiği öğrenildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle;

"Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı'nın Aziz Yıldırım'ın Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'e yönelik fiili müdahalesi "6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında değerlendirilerek Spor Genel Müdürlüğü tarafından Müfettiş görevlendirmesi yapılmış ve konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır."

TARAFTAR HAKLARI DERNEĞİ'NDEN TEPKİ

Taraftar Hakları Derneği, sosyal medya hesabından yaptığı "6222 sayılı yasa sadece taraftarlara uygulanan bir ucubedir" başlıklı açıklamasında "Spor Şube Polisleri aynı vaka taraftarlar arasında yaşansa yaka paça gözaltına alır ve 1 yıl men cezası hemen başlardı. Bu olayda ise taraflar farklı yerlere alındı ve maçı izlemeye devam etti" diyerek tepki gösterdi. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Düğün dönüşü acı kaza: 1 ölü, 6 yaralı

SONRAKİ HABER

Madenciler, İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yi protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa