22 Nisan 2017 09:22

CHP Üsküdar gençlik kollarından CHP yönetimine tepki

CHP Üsküdar Gençlik Kolları CHP yönetiminin sokağa çıkmayı kurumsal olarak desteklememe kararına tanımadı.

Paylaş

YSK’nin mühürsüz oy pusulalarını geçerli saymasını ve sandıktan ‘evet’ çıkarılmasını ‘irade gaspı’ olarak yorumlayan binler sokaklarda eylemler yaparken CHP yönetiminden sokağa çıkma kararlarına destek olmayacaklarına dair açıklama geldi. CHP Üsküdar İlçe Gençlik Kolları, referandum sonuçlarını sükunetle karşılamakla ve kendileri kadar cesur olmamakle suçladıkları yönetim anlayışını tanımadıklarını açıkladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) mühürsüz oy pusulalarını ve zarflarını geçerli saymasının damga vurduğu seçimin ardından, yurdun birçok yerinde yapılan eylemlerde sonuçların ‘şaibeli’ olduğu sesleri yükselmişti. Eylemlere katılan onlarca yurttaş gözaltına alınırken, emniyet bu kişilerin ‘Gezi benzeri olayları başlatarak referandumun iptaline çalıştıklarını’ iddia etmişti.

CHP Üsküdar İlçe Gençlik Kolları, Twitter’dan paylaştığı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın söylediklerine atıfla “Atı alan Üsküdar’ı; at üstünde duramadığı için değil, Üsküdar’daki örgütlü ‘Hayır’ mücadelesi sayesinde geçemedi” dedi. Gençlik kolları olarak ‘yevmiyeyle değil yürekleriyle’ çalıştıkları ifade edilen açıklamada, sandığa ‘Hayır’ girdiği ancak ‘Hayır’ çıkmadığı savunuldu.

Gençlik kollarının paylaşımında CHP yönetiminin kararıyla ilgili şöyle denildi: “Bu hukuksuzluğa ve hileye boğulmuş referandumu tanımadığımız gibi; oldu bittiye gelen rejim değişikliğini sükünetle karşılayan; bizler kadar cesur olmayan yönetim anlayışını da tanımıyoruz.”

‘KURUMSAL OLARAK’ KARŞI ÇIKTILAR

Hürriyet Daily News Genel Yayın Yönetmeni Murat Yetkin’e konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  “Onlar ne derlerse desinler, başvurularımıza ne yanıt gelirse gelsin devam edeceğiz. Çünkü Türkiye’nin bu günkü koşullarında bir esnaf örneğin, kağıt üzerinde hakkını aramakta serbesttir, ama başına gelebileceklerden çekinir. Bir işçi, bir sanayici aynı nedenden çekinebilir. Sıradan vatandaş hakkını arayamıyor, ama birilerinin araması lazım. Hak aramak suç değildir. O hakkı siyaset kurumu olarak biz arayacağız” açıklaması yaptı.

CHP’nin sokak protestoları konusundaki tutumu üzerine “İnsanların YSK’nin bu haksız kararını protesto etmek hakkı var. Bunun için sokakta protesto yapanlar da olabilir, ama bir tek koşulla: Barışçıl protesto koşuluyla, silah, saldırı olmadan, şiddete kapalı olması koşuluyla. Çünkü aksi halde meşruiyetini kaybeder.Bu sokak protestolarının içinde CHP üyeleri olabilir de, olmayabilir de, ama kurum olarak, parti olarak CHP yoktur. CHP kurumsal kimliğiyle sokak protestolarında yoktur ve destek olmamaktadır. Siyaseti ve hak arayışını parlamenter demokrasi zemininde sürdürüyoruz” açıklaması yaptı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel de “Benim çocuğumu sokağa çağırdın ve başına bu geldi denildiğinde böyle bir sorunun cevabı yok” demişti. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Onların ‘Çocuk Bayramı’ yok

SONRAKİ HABER

Balıkçı ailesine gülünç tazminat

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...