15 Nisan 2017 13:06

HDP: İki gencin katledilmesi asla kabul edilemez

Gazi Mahallesi'nde polisin iki genci katletmesi ile ilgili HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç bir açıklama yayınladı.

Paylaş

Gazi Mahallesi'nde, polisin 'dur ihtarına uymadı' gerekçesiyle yakın mesafeden ateş ederek 2 genci öldürmesi üzerine Halkların Demokratik Partisi, Eş Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç imzalı bir açıklama yayınladı.

Cezasızlık uygulamasının yeni cinayetlere yol açtığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dur ihtarına uymadıkları gerekçe edilerek Oğuzhan Erkul ve Barış Kerem adlı iki gencin katledilmesi asla kabul edilemez. Polisin 'vur yetkisi'ni fütursuzca, insan hayatını değersizleştirerek ve hukuksuz bir biçimde kullanması vahimdir. 

Bu cinayet Sultangazi'de görev yapan polis ve kolluğun, o mahallelerde yaşayanları düşman gibi görmesinden kaynaklanmaktadır. Bu cinayet ne ilktir ne de bu cezasızlık uygulaması sürdükçe son olacaktır. 

21 Mart’ta Diyarbakır Newrozu'nda Kemal Kurkut’un göz göre göre katledilmesinin üzerinden henüz bir ay geçmemişken benzeri bir durumun yaşanması uzun süredir yaşanan cezasızlığın yarattığı ve teşvik ettiği bir durumdur. 

Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz. 

Sorumluların bir an önce görevden uzaklaştırılması ve yargı önüne çıkarılması gereklidir. Yetkililere, iki genç insanın açıkça katlinin bütün boyutlarıyla ortaya çıkarılması çağrısı yapıyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Minibüs kaza yaptı: 1 ölü

SONRAKİ HABER

Tokat’ta tarihi eser operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...