Gazi’de polis arabayı taradı 2 genç öldü 2 genç yaralandı

İstanbul Sultangazi’de Gazi Kent Ormanı’nda polis bir aracı taradı araçtaki 5 gençten 2’si hayatını kaybetti 2 genç yaralandı.

14 Nisan 2017 20:35
Paylaş

İstanbul Sultangazi’de bulunan Gazi Kent Ormanından araçla çıkan 5 gence polis tarafından ateş açıldı. Kent Ormanı çıkışında "dur ihtarına uymadı" gerkçesiyle polis aracından ateş açılması sonucu 2 genç hayatını kaybetti, ikisi yaralandı. Olayda yaralanan gençler, polise verdikleri ifadelerinde panikledikleri için durmadıklarını ve sonrasında ateş açıldığını belirtti.

Dün akşam saat 19:00 sularında Sultangazi Kent Ormanına giden Birkan Yüksel, Oğuzhan Erkul, Ramazan Altürk, Barış Kerem ve Demirhan Erkul isimli gençler saat 22:00 sıralarında Demirhan Erkul'un kullandığı araç ile ormandan çıktılar. Kent Ormanı çıkışında polislerin aracı durdurmak istemesi ve aracı kullanan gencin ehliyeti olmadığı için panikleyerek aracı durdurmaması sonrasında polisler gençlere uzun namlulu tüfeklerle, yakın mesafeden ateş açtı. Araçta bulunan Barış Kerem (17) ve Oğuzhan Erkul (17) isimli gençler hayatını kaybetti. Ramazan Altürk ve Demirhan Erkul ise yaralandı. Birkan Yüksel'in gözaltına alındığı ve daha sonra serbest bırakıldığı ifade edildi. 

Gece saatlerinde Oğuzhan Erkul'un cenazesinin getirildiği Taksim İlkyardım Hastahanesine gelen İstanbul Emniyetinde görevli Emniyet Müdürü olduğunu söyleyen biri, ailelerle yaptığı görüşmede gençlerin bulunduğu araca 45 adet mermi sıkıldığını doğruladı. 

Barış Kerem'in annesi Melike Altınışık, cenazeleri incelemek üzere gelen savcının kendilerine "Bu gençlere çok yakın mesafeden ateş açılmış" dediğini ve savcının bu kadar çok merminin niye sıkıldığına şaşırdığını belirtti.

Barış Kerem'in kafatasının mermi isabet etmesi sonucu parçalandığı belirtiliyor. 

Olayın duyulmasının ardından gençlerin kullandığı arabanın çalıntı olduğuna dair ortaya atılan iddiaları ise gençlerin aileleri yalanladı ve aracın Oğuzhan Erkul'un aile fertlerinden birinin çalıştığı iş yerine ait olduğunu belirtti. Polis ile gençler arasında çatışma olduğu iddiası da görgü tanıkları tarafından yalanlandı.

LEVENT TÜZEL'DEN TAZİYE ZİYARETİ

Emek Partisi MYK Üyesi Levent Tüzel, hayatını kaybeden Barış Kerem'in annesini ziyaret etti.

(İstanbul/EVRENSEL)  

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani yeniden göreve aday

SONRAKİ HABER

Gazetecilerden 1’i tahliye edildi 12’si tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa