15 Nisan 2017 12:46

EMEP: Gençlerin ölümünde sorumluluğu olanlar yargılanmalı

EMEP İstanbul İl Örgütü'nün, gençlerin polis tarafından öldürülmesi ile ilgili yaptığı açıklamada yargının cinayetleri teşvik ettiği vurgulandı.

Paylaş

Emek Partisi İstanbul İl Örgütü, Gazi Mahallesi'nde polisin 'dur ihtarına uymadı' gerekçesi ile 5 gence ateş açması ve 2'sinin ölümüne sebep olması üzerine bir açıklama yayınladı.

Gençlerin göz göre göre öldürüldüğünün vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: 'Dur ihtarına uymadı' gerekçesiyle 17 yaşındaki iki genç, göz göre göre yakın mesafeden açılan ateşle öldürüldü.

Böyle bir gerekçe ile 17 yaşlarındaki Oğuzhan Erkul ve Barış Kerem’in, gençliğinin baharındaki gençlerin katledilmesi kabul edilemez.

Polisin, saldırıyı gerçekleştirmesinde, şimdiye kadarki cinayetlerin cezasız ya da göstermelik cezalarla sınırlı kalmasının etkili olduğu açıktır. Yargı kararları cinayetleri teşvik eder niteliktedir.

Arkasına OHAL yetkilerini, iktidarın yasal ve fiili desteğini alan polis, daha önce bir çok olayda görüldüğü gibi yetkisini keyfi, hukuksuzca ve insan hayatını hiçe sayarak kullanmaktadır.

Bu cinayet, Sultangazi'de görev yapan polislerin, o mahallelerde yaşayanları, hükümetin en üst makamlarının dile getirdiği gibi “terörist” ve “düşman” olarak görmesinden kaynaklanmaktadır.

Yaşamını yitiren liseli gençlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Bu cinayetin sorumluları derhal görevden alınmalı ve yargı önüne çıkarılmalıdır.

Emek Partisi olarak, sorumlular hak ettikleri cezayı alıncaya kadar sürecin takipçisi olacağız. 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Finans şirketinin anket sonucuna göre 'hayır' önde

SONRAKİ HABER

İHD: Çok geç olmadan talepler karşılanmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...