10 Nisan 2017 12:04

Tüm Bel-Sen: Bu işyerinde yemek, ulaşım ve kreş yok

İzmir Büyükşehir Belediyesinde TİS süreci devam ediyor. Tüm Bel-Sen, belediye emekçilerinin yemek, ulaşım ve kreş talebini yeniden gündeme getirdi.

Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesinde örgütlü KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube, sözleşme yetkisini Birleşik Kamu-İş’e bağlı Tüm Yerel-Sen’den geri almak için üyelik çalışmalarına hız verdi. Sendika bir yandan da emekçilerin talepleri için mücadeleyi örgütlemeye başladı. Bu kapsamda bugün Büyükşehir Belediye, İZSU, İtfaiye, Halkapınar ek bina ve Belediye Oğuzlar binası önünde bir araya gelen Tüm Bel-Sen üyesi kamu emekçileri, “Bu işyerinde kreş yoktur. Bu işyerinde yemek hakkı verilmemektedir. Bu işyerinde ulaşım hakkı verilmemektedir” yazılı pankartlar astı.

‘TEK GERÇEKÇİ ÇÖZÜM YEMEK KARTI UYGULAMASI’

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube İdari Sekreteri Birkan Acar, yemek sorununa tek gerçekçi çözümün yemek kartı uygulaması olduğunu belirtti. TİS sürecinde emekçilerin taleplerinin geri planda kaldığını ve hangi maddelerin imzalandığının belediye çalışanlarıyla paylaşılmadığını ifade eden Acar, “Hatırlanacak olursa geçtiğimiz sene imzalanan TİS metninde mevzuatta yer alan hükme yer verilerek yemek hakkının kazanıldığı söylenmişti. Oysa yaşanan, TİS sürecinin kamu emekçilerinin katılımından ve müdahalesinden çıkartıldığı tüm inisiyatifin de idareye teslim edildiği bir süreçti. Yemek yahut bir başka talep için görünür ve sahici bir mücadele ortaya koymaktan uzak olanlar idarenin belirlediği çözümlere razı kalıyor. Bu sene yaşanan TİS süreci geçen seneyi dahi aratır vaziyettedir. Belediye emekçilerinden itina ile saklanan ve sonrasında tıkandığı ifade edilen süreç sona yaklaştıkça yetkili sendika idareden vaziyeti kurtaracak bir açıklamaya razı hale gelmiştir” dedi.

‘ÇÖZÜLENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ’

“Belediye emekçilerinin gerçekten mücadele eden bir sendikaya ihtiyacı var” diyen Acar sözlerine şöyle devam etti: “Bizler tüm emekçileri birleştirmek istiyoruz. Bölününce emekçiler kaybediyor. Biz tüm emekçilerin kazanmasını istiyoruz. Tüm emekçileri yemek, ulaşım ve kreş gibi en temel taleplerimiz için bizlerle birlikte olmaya çağırıyoruz. Bir kaç ay içinde yaptığımız çalışmalarda sendikamıza yaklaşık 400 emekçi üye oldu. Bunu daha da arttırma yönünde çalışmalar yapacağız. Yemek, ulaşım ve kreş konusunda kamu emekçileri tümünü kapsayan, adil ve tatmin edici çözümlere kavuşuncaya dek, kamu emekçileri yıllardır özlemini duyduğu iyileştirmelere ulaşıncaya dek faaliyetimiz de, eylemimiz de, mücadelemiz de büyüyecek.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Elektriği yaz saati çarptı

SONRAKİ HABER

CHP'li Gürsel Tekin: Anayasa değil, bana yasa

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa