07 Nisan 2017 01:44

Van’da okullara ‘AKP’ye bilgisayar gönderin’ talimatı 

Van’ın İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro İstatistik Birimi okullara 'AKP Van il binasına emaneten bilgisayar gönderin' talimatı gönderdi.

Paylaş

Hasan AKBAŞ
Diyarbakır

Van’ın İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro İstatistik Birimi okullara gönderdiği duyuruyla, Bilişim Teknolojileri sınıfı olan okulların AKP Van il binasına emaneten ikişer bilgisayar verilmesi için talimat da bulundu. Durumu teyit ettirmek üzere aradığımız yetkili, “Göreve yeni başladığım için sehven yaptığım, gaza gelip yaptığım bir yanlışlıktır” dedi.  

Referandum kampanyası için devletin tüm imkanlarını kullanan AKP son olarak Van’da okullardan emanet bilgisayar istedi. İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro İstatistik biriminden Kamu net aracılığıyla okullara gönderilen mesajda, “Bilgi teknoloji sınıfı olan okullar bugün (05.04.2017) saat: 10.00’a kadar Ak Parti il başkanlığına emaneten ikişer bilgisayar tutanak karşılığında bırakacaklardır. Bilgisayarları teslim eden okullar en geç saat 11.00’a kadar Özel Büro ve İstatistik Birimini, arayarak bilgilendireceklerdir” denildi. 

Talep edilen bilgisayarların kullanımına ilişkin gerekçenin ise referandum akşamı AKP İl Başkanlığı’nın Bilgi İşlem Merkezi’nde kullanılacağı iddia edildiği bildirildi. 

‘GAZA GELDİM GÖNDERDİM...’

Durumu teyit ettirmek üzere aradığımız İpekyolu İlçe Eğitim Müdürlüğü Özel Büro İstatistik Birimi Yöneticisi Hamdullah Kuşman, mesajı kendisinin gönderdiğini ve doğru olduğunu teyit etti. Neden böyle bir talimatın verildiğini sorduğumuz Kuşman şunları söyledi: “Ne yazık ki bana söylenen şeyi yanlış anladım ve elime yüzüme bulaştırdım. Sehven yaptığım bir hatadır. Zaten İlçe Eğitim Müdürlüğü de itirazlara karşılık ‘bilgisayarları teslim etmeyin’ demiş. Göreve yeni başladığım için sehven yaptığım, gaza gelip yaptığım bir yanlışlıktır. Zaten bu talimat da iptal edilmiştir.”

EĞİTİM SEN: KABUL EDİLEMEZ!

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talimatına tepki gösteren  EğitimSen Van Şube Başkanı Bedri Yamaç, kamu mallarının hiç bir parti çıkarları için kullanılamayacağını ifade ederek, uygulamanın yasal olmadığını vurguladı. Duruma tepki gösteren Yamaç, “Kabul edilemez” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Filistin mücadelesinin 'Toprak Günü’

SONRAKİ HABER

'Önce mevcut haklarımızı kullanmamızın önünü açsınlar'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa