29 Mart 2017 23:23

Yücel’in avukatları Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Türkiye'de tutuklu Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’in serbest bırakılması için avukatlarının Anayasa Mahkemesi’ne başvurduğu bildirildi.

Paylaş

Türkiye'de cezaevinde bulunan ve serbest bırakılması talebi reddedilen Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in avukatları bu kez Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Yücel'in muhabiri olduğu Die Welt Gazetesi'nde yer alan habere göre yapılan başvuruda ''Yücel'in tutukluluğunun vücut bütünlüğünün korunması hakkı, kişisel özgürlüğü, adil yargılanma hakkı, masumiyet karinesi, ayrıca  iletişim ve ifade özgürlüğü hakkını ihlal ettiği" belirtildi.

Tutuklu gazetecinin avukatları Veysel Ok ve Ferat Çağıl yaklaşık bir ay önce Yücel'in tutukluluk kararına itiraz dilekçesini mahkemeye sunmuş, ancak itiraz reddedilmiş ve böylece Anayasa Mahkemesi'ne başvurma hakkı doğmuştu.

"Terör örgütü propagandası yapmak ve halkı kin ve düşmanlığı tahrik etmekle” suçlanan Deniz Yücel 14 Şubat'ta gözaltına alınmış, yaklaşık iki hafta gözaltında tutulduktan sonra 27 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Deniz Yücel'in gözaltına alınması ve ardından tutuklanması, Alman hükümetinin yanı sıra siyasetçilerin, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin tepkisine yol açmış, Başbakan Angela Merkel de Yücel'in "kendi mesleğini icra etmekten başka bir şey yapmadığına” işaret ederek bu nedenle serbest bırakılması gerektiğini vurgulamıştı. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Türkiye kökenli bazı Alman vatandaşları Türkiye'ye giremedi

SONRAKİ HABER

Paris'te polis şiddetine yönelik öfke 3'üncü gününde 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...