Polis şiddeti Meclis gündeminde: 'Diyar Koç'u merak eden varsa Adalet Bakanı'na sorsun'
Rojava eylemlerinde polis şiddetinin araştırılması talebiyle verilen Meclis araştırma önergesi AKP-MHP oylarıyla reddedildi. DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Diyar Koç'u merak eden AKP vekili varsa Adalet Bakanı'na sorsun" dedi.
Fotoğraf: MA
Meclis Genel Kurulu'nda görüşülen Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin Rojava'ya yönelik saldırılara karşı düzenlenen protesto eylemlerinde polis müdahalesinde yaşanan hak ihlallerinin araştırılması için sunulan Meclis araştırma önergesi, AKP ve MHP oyları ile reddedildi.
Önerge görüşmesi sırasında AKP Kocaeli Milletvekili Veysel Tipioğlu'nun "Birkaç iddia alıp genellemek de bütün güvenlik şeşkilatlarımızı zan altında bırakmaktadır" şeklinde ifadeleri tartışmaya neden oldu. Tipioğlu'nun söylemlerine tepki gösteren DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Rojava eylemlerinde asker ve polis müdahalelerinin belgelendiğini belirtti.
Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Bazı konuşmaları dinlemek zül, açık ve net söyleyelim. Çünkü hakikat var bir de yalanlar var; gerçekler var, bir de manipülasyonlar var; yaşadıklarımız var bir de ajitasyon var; çok açık ve net. Bakın, bizim İstanbul Milletvekilimiz Celal Fırat polis tarafından darbedildi, bayıldı, hastaneye kaldırıldı. Numan Bey biliyor; kendisini aradık, Meclis Başkanını; bizzat aradı, görüştü" şeklinde konuştu.
“Günlerdir yaşam savaşı veriyor”
Marrdin’in Nusaybin İlçesinde düzenlenen Rojava eylemelerinde gözaltına alındıktan sonra gördüğü işkence nedeniyle beyin kanaması geçiren Diyar Koç'un yaşadıklarına dikkat çeken Gülistan Kılıç Koçyiğit, "Diyar Koç, hiçbir suçu olmayan bir çocuk. Asker alıyor darbediyor. Günlerdir hastanede yaşam savaşı veriyor. Beyin kanaması geçirdi. 13 yaşındaki bir çocuk kameraların önünde kaldırılıp yere çakıldı. Hangisinden bahsedelim biz" dedi.
“Belgeli işkenceye mi inanalım yalanlarınıza mı”
Gülistan Kılıç Koçyiğit devamla şunları kaydetti: "Suruç'ta, Genel Başkanımızın olduğu yerde plastik mermi sıkıldı, gaz atıldı ya! Biz şimdi yaşadıklarımıza, gördüklerimize, belgeli işkenceye mi inanalım yoksa sizin buradaki yalanlarınıza mı inanalım? Hangisine inanalım? Ya, Diyar Koç'u çok merak eden AKP vekili varsa şurada Kampüs Hastanesinde yatıyor, Sincan Kampüs Hastanesinde, gitsin ziyaret etsin! Ha, onu yapmak istemiyor mu, arasın Adalet Bakanına sorsun 'Genel durumu neymiş, başına ne gelmiş?' diye. Yeter ama yeter! Bu ülkede işkence hep vardı, hâlâ işkence var; sistematik işkence ve bir zihniyet sorunu. Kürt'e gelince, solcuya gelince, kadına gelince, muhalife gelince işkence yapmayı kendisine hak gören bir iktidar anlayışı var. İşte, biz bu anlayışa karşı mücadele ettik, bundan sonra da edeceğiz, o kadar!"
(MA)Evrensel'e Abone Ol
31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.
Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi
İndir, Oku, Dinle...
Evrensel'i Takip Et