01 Mart 2017 08:37

ETUCE başkanı: Akademide kıyım ülkeyi geleceksizleştirir

Eğitim Enternasyonali Avrupa Bölge Örgütü (ETUCE) Başkanı Blower'dan akademideki ihraçlar için uyarı: Akademide kıyım ülkeyi geleceksizleştirir

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Eğitim Enternasyonali Avrupa Bölge Örgütü (ETUCE) Başkanı Christine Blower, akademisyenlerin ihraç edilmesini Evrensel’e değerlendirdi. Polislerin akademisyenlerin cüppelerini çiğnemesinin aşağılama amacı güttüğünü belirten Blower, gelecek kuşakların eğitiminden sorumlu eğitimcilerin ülkeden ayrılmaya mecbur bırakmanın Türkiye’yi yokluk içinde bırakacağını dile getirdi. 

OHAL Kanun Hükmünde Kararnameleri (KHK) ile ihraç edilen eğitimci ve akademisyenler ile dayanışma için Türkiye’ye gelen Eğitim Enternasyonali Avrupa Bölge Örgütü (ETUCE) temsilcileri, Türkiye’de çeşitli kurumlarla temaslarda bulundu. Hükümet kanadından ise görüşme taleplerine yanıt verilmedi. 

Türkiye’de akademi başta olmak üzere eğitime dönük baskıların endişe verici olduğunu belirten ETUCE Başkanı Christine Blower, akademisyenlere ve öğretmenlere yönelik ihraçların kabul edilemeyeceğini söyledi. Ankara Üniversitesi’nde akademisyenlere saldıran polislerin cüppeleri çiğnemesinin aşağılama amacı güttüğünü belirten Blower, “Ülkenin geleceğini teminat altına almaya çalışan eğitimcilerle dayanışmayı sürdüreceklerini” ifade etti. Blower, gelecek kuşakların eğitiminden sorumlu olan akademisyenlerin akademiden uzaklaştırılması ve ülkeden ayrılmaya mecbur bırakmanın, o ülkeyi yokluk içinde bırakacağını, Türkiye’nin geleceğini olumsuz etkileyeceğini dile getirdi. 

‘HERKES KAMPANYASINI ÖZGÜRCE YAPABİLMELİ’

Türkiye’de yapılacak referanduma ilişkin ETUCE’nin ve Avrupa’daki eğitimcilerin görüşünü sorduğumuz Blower, “ETUCE üyesi sendikaların bulunduğu bazı ülkelerde de başkanlık sistemi var. Önemli olan başkana verilen yetkilerin ne olduğudur. ETUCE’nin Türkiye’de yapılacak referanduma ilişkin bir görüşü olduğunu söyleyemeyiz. Ancak burada dayanışma içerisinde olduğumuz Eğitim Sen başta olmak üzere herkes kampanyasını özgürce yürütebilmelidir. Referanduma ilişkin fikrimiz sosyal adalet, barış, demokrasi, özgürlük ve eşitlikten yanadır” diye konuştu. 

ÖNCEKİ HABER

Kızılay’da trafik kazası

SONRAKİ HABER

Marteniçka ile bahara merhaba

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...