28 Şubat 2017 16:28

AKP-MHP ortaklığının arasına Barzani girdi

Başkanlık sistemi için ortaklığa soyunan MHP ile AKP arasına Federe Kürdistan bayrağı girdi.

Paylaş

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi" adıyla referanduma götürülen başkanlık sistemi için "ortaklığa" soyunan MHP ile AKP arasında Federe Kürdistan bayrağı nedeniyle kriz çıktı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Barzani’nin Türkiye ziyaretinde neden bayrak kullanıldığını sorarak “Bu ziyaretin neden ve sonuçları değerlendirmemiz içinde değildir. Barzani’nin ziyareti üzerine Atatürk Havalimanının bayrak direğine sözde Kürdistan bayrağı asılmıştır. IKBY adı altında Irak bayrağı ile asıldığı görülmüştür. Bu Irak’ın kendi iç meselesidir. Ancak bu bayrağın asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir” dedi.

Bayrağın asılmasına kimin izin verdiğini soran Bahçeli, “Bizim Barzani’nin bayrağını görmeye kesinlikle tahammülümüz yoktur. Türkiye’ye kefen biçen çürümüşün ağırlanması milli vicdanı rahatsız etmiştir” ifadelerini kullandı. 

Başbakan Binali Yıldırım Bahçeli’nin sözlerine yanıt verdi. Partisinin grup toplantısında konuşan Yıldırım, Federe Kürdistan Bölgesinin özerk olduğu hatırlatmasında bulundu. 

Yıldırım, “Parlamentosu, bakanları, ayrı bayrağı vardır. Sanki yeni bir teamülmüş gibi bunu gündeme getirmenin iyi niyetle izahı mümkün değildir. Türkiye Irak’ın toprak bütünlüğüne sonuna kadar saygı duyar. Bunun dışında başka diplomatik teamül geliştirmek gibi bir uygulamamız yok” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Şili’de sel felaketi milyonları susuz bıraktı

SONRAKİ HABER

Demir yolu işçileri ücret adaleti istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...