28 Şubat 2017 07:12

MHP lideri Bahçeli Hande Fırat'ı savundu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında ‘Karargah rahatsız’ haberini değerlendirdi: Darbecilikle suçlanması çelişkidir.

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Hürriyet gazetesinin ‘Karargah rahatsız’ haberini değerlendirdi. Habere dönük tepkileri eleştiren Bahçeli, “Darbe teşebbüsünün püskürtülmesinde büyük rolü olan gazetecinin 'darbeci'likle suçlanması da bize göre tuhaf bir çelişki ve çarpıklıktır” değerlendirmesinde bulundu.

Bahçeli, “Doğru olanı, Genelkurmay Başkanı'nın rahatsız olduğu konuları silsile yoluyla iktidara iletmesidir. Medya üzerinden mesaj vermek, eski manşetleri hatırlatmaktadır. TSK'nın doğrudan sorumlu olduğu bakan, başbakan ve cumhurbaşkanına hassasiyetlerini aktarması doğaldır, gereklidir. Genelkurmay Karargahı'nın düşünce ve itirazlarını hükümet ile paylaşmadan bir gazeteye sızdırıp sızdırmaması tartışmadır. Paylaşmışsa ve yanıt alamamışsa bir sorun var demektir. Paylaşmadan kamuoyu ile iletişime geçilmişse yine bir sorunun varlığına delalettir” dedi.

Hükümete yakın gazetelerde Hande Fırat ve Hürriyet’in hedef alınmasını da eleştiren Bahçeli, “Medya üzerinden başlatılan karalama kampanyası doğru mudur? TSK'nın başörtüsü yasağı kaldırılacaksa bununla ilgili Genelkurmay'ın niçin görüşü alınmaz?” diye sordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

El Salvador'da su aygırı dövülerek öldürüldü

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu Sibel Çapraz tahliye edildi 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa