28 Şubat 2017 16:36

Demir yolu işçileri ücret adaleti istiyor

2013 yılı sonrası işbaşı yapan Demiryol-İş üyesi işçiler, kıdemden kaynaklı ücret farklarının giderilmesi için imza kampanyası başlattı.

Paylaş

TCDD ve bağlı ortaklarında 2013 yılı sonrası işbaşı yapan Demiryol-İş üyesi işçiler, kendilerinden önce işbaşı yapan işçilerle aralarında uçuruma varan ücret farklarının giderilmesi için imza kampanyası başlattı. change.org sitesi üzerinden “Emeğimizi, hakkımızı, farklarımızı” istiyoruz adıyla başlatılan kampanya işçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Kampanya çerçevesinde toplanacak imzalar kamu sözleşmelerinde işçiler adına masaya oturacak Türk-İş ile Ulaştırma ve Çalışma Bakanlıklarına verilecek.

AYRIMCILIK HUZURU BOZUYOR 

TCDD ve bağlı ortaklarında 1 Ocak 2013 tarihinden sonra işbaşı yapan işçiler için farklı ücret skalası uygulandığı belirtilen kampanya metninde, “Aynı çatı altında aynı işi yaptığımız, vicdani ve statü olarak aramızda hiçbir fark bulunmayan iş arkadaşlarımızla sadece belirlenmiş bir günün öncesi ve sonrası iş başı yapmış olmanın, bizleri ayrıştırması iş ortamımızdaki huzuru bozmaktadır. Takdir edilmelidir ki bu şartlarda aynı işi yaptığı halde mesai arkadaşından afaki derecede aşağı ücret almak 2013 sonrası işbaşı yapmış olan işçi personeli ziyadesiyle üzmekte ve iş azminde hatta şevkinde küçümsenmeyecek şekilde düşüşe sebep olmaktadır” dendi. İmza metninde mart ayında görüşmeleri başlanacak 27. Dönem Kamu Toplu İş Sözleşmesinde bu haksızlığa çözüm bulunması istendi. 

HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR

Kampanyaya katılan işçiler, yaptıkları yorumlarla da taleplerinin kabul edilmesini istedi. Bir işçi, sadece bir günde 500 imzaya ulaştıklarını belirterek “Bu imzaların altında alın teri, emek ve mücadele var! Tek yumruk olup mağduriyetimizi çözüm mercilerine duyuracağımıza inancımız sonsuz” dedi. Bir başka işçi ise şu yorumu yaptı: “Yeri geliyor tonlarca yükün altında, dumanı, boyayı teneffüs ediyoruz. Yeri geliyor binlerce voltluk enerjiler de kendimizi riske ediyoruz. Yeri geliyor +35 derece de sırılsıklam oluyoruz, -15’te titriyoruz. Fakat üretiyoruz... Şimdi bu haksızlık, eşitsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır!” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP-MHP ortaklığının arasına Barzani girdi

SONRAKİ HABER

İnşaatta istihdam ve çalışma saatleri azaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...