19 Şubat 2017 00:33

Kaymakamdan JES mağduru köylüye: Davalısınız bir şey yapamam

Aydın’ın Efeler İlçesi Kaymakamı İzzettin Sevgili, İmamköy’de bir araya geldiği köylülerin jeotermal şirketiyle ilgili sorunlarını kulak ardı etti. 

Paylaş

Aydın’ın Efeler İlçesi Kaymakamı İzzettin Sevgili, İmamköy'de bir toplantı yaparak köylülerle bir araya geldi. Sevgili’nin İmamköy’de yapacağı toplantı öncesi köylülere birçok kez hoparlörden çağrı yapıldı. Ancak toplantıya köylülerin önemli bir bölümünün katılmaması dikkat çekti. Köy kahvesinin bahçesinde yapılan toplantıya katılanlar yaşadıkları sorunları Kaymakam Sevgili’ye anlatarak çözüm bulmasını istediler. 

HASTALAR KAHVEDE BAKILIYOR

Toplantıya katılan kadınlar, haftada bir köye uğrayan aile hekiminin hastaları bakacak uygun bir yer olmamasından şikayet etti. Bu nedenle aile hekiminin hastaları köy kahvesinde muayene ettiğini anlatan kadınlar, bu sorunun çözülmesini istediler. Kadınların bir diğer şikayeti ise köyün yanıbaşına kurulan jeotermal şirketi oldu. Yayılan kokudan dolayı nefes almakta bile zorlandıklarını söyleyen kadınlar, yemek yerken midelerinin bulandığını, zeytin ve portakal ağaçlarının kuruduğunu aktardı. 

İmamköy Muhtarı Ahmet Direk, köyde düğün yapacak bir salonlarının olmamasından yakınarak bu sorunun çözülmesini istedi. 

TARLADA ÇALIŞAMIYORUZ

Jeotermalden yayılan koku nedeniyle bahçede çalışamaz hale geldiklerini anlatan köylüler, şirketin izni olmamasına rağmen tarla ve bahçelerinden boru hattı geçirmeye çalıştığını, jeotermal kuyularından çıkan suyun ise derelere salındığını, şirketin yasadışı uygulamalarının bitirilmesini istediklerini Kaymakam Sevgili’ye ilettiler. 

‘GÖZÜNLE GÖRDÜN MÜ KARDEŞİM?’

Kaymakam Sevgili köylülerin taleplerini dinledikten sonra, yanında bulunan sağlık müdürüne,   hastaların uygun bir yerde muayene olması için gerekli çalışmanın yapılması talimatını verdi. Düğün salonu ve çocuklara park yapılması taleplerini not aldığını söyleyen Sevgili, gerekli kurumlarla görüşeceğini ifade etti.  

Jeotermalle ilgili şikayetlerle ilgili ‘Olay zaten yargıya intikal etmiş. Bizim yapacağımız bir şey yok’ dedi. Köylülerin, şirketin yasaları çiğnediğini, devletin göz yummasının şirketi cesaretlendirdiğini söylemesi üzerine Sevgili, “Sen gözünle gördün mü kardeşim? Görmedikten sonra, bilmedikten sonra yanlış, yalan da olabilir” cevabını verdi. Sevgili kötü kokuyla ilgiliyse “Ondan mı değil mi bilemiyorum. Bilim kurulu, hocası, çevresi; onların bakması lazım” dedi. Köylülerin “Çevre il müdürlüğü ne iş yapıyor?” sorusu ise cevapsız kaldı. 

İmamköy çevresinde şu an 3 tane jeotermal şirketi çalışma yürütüyor. Köylüler şirketlere karşı mücadele ediyor. Son olarak şirketlerin köy ilkokulu ve eski sağlık ocağı bölgesine yapmak istediği sondaj çalışmaları engellemişti. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Birden az ikiden çok

SONRAKİ HABER

Cinayet zanlısı gasbettiği araçla restorana daldı: 11 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa