10 Ekim anması: Barış diyen hain ilan ediliyor

Ankara Katliamının 16. ayındaki anmada konuşan CHP Milletvekili Ali Şeker: Kim barış diyorsa hain, kim savaş diyorsa kahraman ilan ediliyor.

10 Şubat 2017 07:49
Paylaş

10 Ekim katliamında hayatını kaybedenler katliamın 16. ayında Ankara Tren Garı önünde CHP ve HDP milletvekillerinin katılımıyla anıldı. Anmada konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, “Bu ülkede kim barış diyorsa hain, kim savaş diyorsa kahraman ilan ediliyor” dedi. 

Katliamda yaralananlar ve  ölenlerin ailelerinin kurduğu 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği, katliamın gerçekleştiği Ankara Tren Garı'nda 16. anmasını düzenledi. Burada “10 Ekim'i unutma unutturma”, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” sloganları atıldı. Anmaya CHP Milletvekilleri Ali Şeker, Niyazi Nefi Kara, HDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Müslüm Doğan ve Mahmut Celadet Gaydalı katıldı. 

Anmada konuşan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Ankara'ya “barış” demek için gelenlerin IŞİD tarafından katledilmesinin göz göre göre gerçekleştiğini ifade ederek, “IŞİD’in özel bir hücresi Diyarbakır, Suruç’ta katliamlar gerçekleştirdikten sonra devlet yetkililerini uyarmıştık. 'Bu adamlar eylemlere hazırlanıyor' dedik. Burada eylem yapılacağı bilindiği halde önlem alınmadı, katliamın önü açıldı. Bu katliam sonrasında, bu ülkede  kim barış diyorsa hain, kim savaş diyorsa kahraman ilan ediliyor” diye konuştu. 

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 10 Ekim katliamında ölenlerin ülkeye barışın gelmesi için öldüğünü vurgulayarak, “Onların uğruna toprağa düştükleri barışı bu ülkeye getireceğiz. Onlar tarihe geçecekler ve onların bize vasiyeti barıştır” dedi.  

‘YAS TUTMAYA VAKTİMİZ YOK'

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun da yakınlarını kaybettiklerini ama onları hiç unutmadıklarını söyleyerek, “Eğer barış için bedel ödemişseniz yas tutmaya vaktiniz yok. Aslında biz 365 gün buradayız onları anıyoruz. 101 canın ölümü bir yana onları bizim mücadelemiz ölümsüzleştirecek” dedi. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında katliamda ölünler için yapılan sembolik anıta yönelik saldırıyı hatırlatan Coşgun, “Anıta yönelik saldırı, bizlere karşı tutumun açık göstergesi. Biz buraya kalıcı bir anıt yapılmasını istiyoruz” diye 10 Ekim katliamında ölenler için Ankara Tren Garı önünde barış anıtı yapılmasını istedi. 

Konuşmaların ardından katliamda yaralananlar ve ölenlerin aileleri sembolik olarak oluşturdukları anıta karanfiller bıraktı. Bunun ardında da katliam davasının 2. duruşmasının 5. celsesine katılmak için Ankara Adliyesine geçildi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

SBF lisansüstü öğrencileri: Sorumlular istifa etsin

SONRAKİ HABER

RTÜK, Müge Anlı için ATV’ye verdiği cezayı geri aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...