10 Ekim anneleri Adliye kapısında adalet için bekliyor

10 Ekim Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenlerin anneleri, Ankara Adliyesinde görülen davada adalet arıyor.

09 Şubat 2017 07:40
Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

İkisi de anne. Birisi 85, diğeri 75 yaşında. 10 Ekim katliamında biri oğlunu, diğeri torununu kaybetti. Ankara Adliyesi önündeki adalet bekleyişindeler. Onlar, yaşlarına rağmen, çocuklarını hayattan koparan katillerden hesap sorulmasını istiyor.

10 Ekim katliamında yaşamını yitiren Korkmaz Tedik'in anneannesi Hüsne Korkmaz 85 yaşında. Katliam davasının her duruşmasında Ankara Adliyesine geliyor. Hüsne Korkmaz, kah adliye kapısının önünde kah mahkeme salonlarında adalet arıyor. Torunu Korkmaz Tedik'in barış mitinginde “Gençler ölmesin” diye “barış” sloganları attığını anlatan Hüsne Korkmaz, torunuyla anılarına dalıyor: Sizin gibi gençlerle beraberdi. Her tarafa giderdi. Ben ona "Köye gel" diyordum o da bana "Sen tarlayı sat yanıma gel" diyordu. Ben barış isterim güzellik isterim. Gençler ölürse bizlere ne olur? Sizin gibi gençler hep ölüyor. Kurban olurum sizlere.

Sündüs Kızılçay 85 yaşında. Oğlu İsmail Kızılçay'ı 10 Ekim katliamında kaybetmiş. Bastonuyla adliye önünde bekliyor. Tek istediği oğlunu öldürenlerden hesap sorulması. Anne Kızılçay, “Benim oğlumu suçsuz yere öldürdüler, katillerin ceza almasını istiyorum. Ben çocuğum için kendimi kaybettim. Gözlerim görmez oldu. Köye bir geldi biraz durdu. Sonra 'ben gidiyorum' dedi. Bir de gördük ki böyle oldu. Oğlum arkasında 3 yetim bıraktı” diye oğlu için adalet bekliyor.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İzmir’de 29 Aralık Grevine bu sefer de dava açıldı

SONRAKİ HABER

Yarkadaş: Toplum denetimsiz bir propagandaya maruz kalacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa